Acasă Stiri Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară! Mașinile...

Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară! Mașinile au fost luate de viituri

201
0

Vremea capricioasă de la începutul lunii mai a creat probleme serioase în mai multe regiuni ale țării.Meteorologii au emis 35 de avertizări de vreme severă iminente, dintre care șase au fost de cod portocaliu.

RECLAMĂ

Ploile au făcut prăpăd în județul Prahova, acolo unde mai multe mașini au fost luate de o viitură puternică. În zonă au căzut peste 50l/mp de apă, iar localnicii, extrem de speriați, au rămas blocați în propriile case. 

În localitatea Vâlcănești, trei mașini au fost luate de viitură pe o distanță de aproximativ un kilometru după ce a crescut nivelul pârâului Sărata. În zonă au fost căderi masive iar cantitatea de precipitații a depășit 50l/mp. Mai mult decât atât, stratul de grindină depus a avut nu mai puțin de cinci centimetri. 

Abia după ce s-au retras apele oamenii au reușit să scoată mașinile din albia râului. 

În Arad, acolo unde meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea, a căzut grindină. 

Vremea severă a făcut ravagii și în nordul Mehedințiului. Acolo, grindina a distrus grădinile mai multe localnici și străzile au fost inundate în urma ploilor abundente. 

”Vorbim de fenomene caracteristice instabilității atmosferice. Acest lucru însemnând averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scrută durată ale vântului care au mai luat și aspect de vijelie și căderi de grindină și în aceeași măsură de cantități importante de apă 20-25 și chiar peste 30-35 l/mp în intervale scurte de timp, astfel încât au fost emise mai multe atenționări meteorologie de cod galben și chiar portocaliu ce vizează aceste fenomene”, a explicat meteorologul Alina Șerban în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Săptămâna aceasta însă temperaturile vor ajunge chiar și la 29 de grade Celsius, spun meteorologii. 

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/vreme-severa-prapad-mai-multe-localitati-romania-ploi-708864.html

RECLAMĂ
Articolul precedentGică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate: „De când așteptam să vă dau această veste”
Articolul următorCum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară