Acasă Stiri Valeriu Butulescu, martor la incinerarea unui cadavru: „Înclin să cred că arderea...

Valeriu Butulescu, martor la incinerarea unui cadavru: „Înclin să cred că arderea fetei în butoiul lui Dincă era imposibilă. Mirosul s-ar fi simţit în tot oraşul”

5510
0

Scriitorul Valeriu Butulescu a asistat la incinerarea unui cadavru şi a relatate experienţa trăită. El a explicat de ce crede că arderea trupului Alexandrei Măceşeanu, victima ucigaşului din Caracal, într-un butoi era imposibilă.

RECLAMĂ

Scriitorul Valeriu Butulescu, martor al unui ritual de incineraţie petrecut în Kathmandu, Nepal, a relatat experienţa trăită şi susţine că arderea unui cadavru nu poate trece neobservată.

„Despre arderea unui om. Văzând câte speculaţii se fac pe seama arderii unui cadavru, mi-am adus aminte că am participat la un asemenea ritual, pe viu, în aer liber. Evenimentul a avut loc în capitala Nepalului (Kathmandu). Ghangele fiind departe, apa sfântă a oraşului este râul (destul de poluat) Bagmati. Aici cadavrele sunt aduse şi arse pe platforme special amenajate, pe malul apei. Platformele corespund împărţirii în caste. Pe prima platformă (în amonte) sunt arse cadavrele regelui şi ale înalţilor demnitari de stat. Apoi e platforma brahmanilor, a militarilor, negustorilor, ţăranilor, Ultima este cea a castei inferioare (sudras). Cadavrele sunt acoperite integral cu pânză de diferite culori, în funcţie de castă. Într-una din imagini vedeţi un cadavru învelit în pânză portocalie. E vorba de un brahman.

Cei din casta sudras sunt înveliţi în panză albă. Arderea se face în aer liber. Pentru incinerarea unui adult e nevoie de câteva ore şi de o cantitate de peste un metru cub de lemn uscat, de esenţă tare. Cadavrul este practic „zidit” în stiva de lemne, tăiate special pentru asemenea ritualuri.  La ceremonie, în locul arderii, participă doar familia defunctului. Cine vrea să urmărească evenimentul, o poate face de pe celălalt mal al apei, la cca 20 m distanţă. Intrarea este liberă. Focul mistuie încet, concomitent, lemnul şi cadavrul. Mirosul care se răspândeşte, odată cu fumul, este departe de a fi respingător. Ba este chiar atrăgător, fiind identic cu cel degajat de pe grătarul nostru cu fleici şi mititei. El se simte intens, pe o rază de sute de metri. Când focul a mistuit orice urmă a corpului uman, arderea încetează, iar cenuşa este aruncată în apă”, a relatat scriitorul hunedorean, pe pagina sa de Facebook.

Arderea într-un recipient e mult mai complicată şi nu face parte din ritual, a adăugat acesta. „Revenind la nefericitul caz de la Caracal, înclin să cred că arderea fetei în butoiul lui Dincă era imposibilă. Mirosul s-ar fi simţit în tot oraşul. Uiţi o tigaie de carne pe foc şi mirosul se simte în tot blocul. Arderea nu putea trece neobservată în ditamai oraşul. Poliţia monitoriza casa lui Dincă, aşteptând ora de punere în executare a mandatului de percheziţie. Cine merge pe această pistă vrea să grăbească soluţionarea cazului. Şi să-l scoată pe Dincă unic răspunzător”, este de părere Valeriu Butulescu.

„Dacă se confirmă arderea Alexandrei, în vreme ce poliţia aştepta la poartă, asistăm la cel mai imbecil moment din istoria MAI”, a mai adăugat scriitorul, într-o altă postare.

Sursa: adevarul

RECLAMĂ
Articolul precedentCopil mort la Tulcea, după ce a fost luat de viitură dintr-o căruţă
Articolul următorCopilă de 14 ani, aflată în plasament, abuzată sexual în Vrancea de un bărbat de 66 de ani. Individul şi-a recunoscut fapta