Acasă STIRI SPORTIVE UPDATE Becali, 3 ani cu executare în cazul „Valiza”, Piţurcă, 2 ani...

UPDATE Becali, 3 ani cu executare în cazul „Valiza”, Piţurcă, 2 ani cu suspendare

471
0

UPDATE 18:09 / Judecătorii au admis recursul procurorilor şi l-au condamnat pe Gigi Becali la 3 ani de închisoare cu executare. Este aceeaşi pedeapsă pe care patronul Stelei deja o avea de executat, a anunţat RTV.

RECLAMĂ

Teia Sponte – 2 ani de închisoare cu suspendare

Victor Piţurcă – 2 ani de închisoare cu suspendare

UPDATE 17:00 Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, a oferit declaraţii la România TV înainte de a se anunţa decizia în Dosarul Valiza.

„Probabil că sînt chestiuni dificile şi probabil că se discută ca Becali să fie pus în libertate de azi. Cît s-ar părea de ireal, am găsit cazuri în care Înalta Curte, într-o faptă asemănătoare a fost aplicat un articol de lege şi inculpatul a fost eliberat. Gigi Becali a fost informat despre această posibilitate, el e foarte încrezător. Dacă nu va fi pus în libertate şi se va respinge recursul, va rămîne pedeapsa de 3 ani. Apoi vom merge la CEDO. Judecătorii au avut posibilitatea de a vedea reacţia societăţii după condamanarea cu executare a lui Becali. Probabil că dînşii s-au convins că această condamnare nu este corectă. Justiţia nu se poate izola de societate”.

UPDATE 16:30 Magistraţii deliberează de mai bine de 3 ore şi decizia urmează să fie anunţată

UPDATE 14:30 Deşi era aşteptată în jurul orei 13:00, decizia va fi anunţată la ora 16:00, după cîteva ore de deliberări ale judecătorilor

Gigi Becali va afla azi decizia în Dosarul Valiza. O eventuală condamnare a patronului pentru corupţie ar putea atrage o situaţie extrem de complicată pentru echipă, UEFA ar putea scoate Steaua din competiţiile europene.

Procurorii au cerut 4 ani de închisoare pentru Gigi Becali. Patronul Stelei nu va fi prezent la Înalta Curte şi va primi verdictul în închidoare.

La termenul precedent Becali a făcut un show memorabil în faţa completului de 5 judecători care l-a condamnat în Dosarul Terenurilor: printre glume şi înţepături, a recunoscut falsul făcut în acte şi a luat asupra lui vina celorlalţi inculpaţi.

Ce reprezintă dosarul „Valiza”

Gigi Becali e acuzat de dare de mită în cazul promisiunii de premiere a fotbaliştilor de la Gloria Bistriţa în 2006 şi U Cluj în 2008. În primul caz, cîte 5.000 de euro în caz de egal şi 10.000 pentru o victorie cu Rapid. În cazul U Cluj, le-a promis „şepcilor” 1.700.000 de euro pentru a încurca CFR-ul în ultima etapă. După ce Teia Sponte a fost reţinut avînd suma de bani, procurorii l-au acuzat pe Becali că ar fi antedatat acte ce sugerau că suma de bani era menită cumpărării unui teren în Cluj. sursa: gsp.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentDe la U Cluj spre Europa League » Alin Buleică: ”A fost cel mai bun sezon al meu”
Articolul următorIon Paladi a cântat pe întuneric. VEZI unde a avut loc incidentul! FOTO