Acasă Stiri ULTIMA ORA: GREFIER DE LA CURTEA DE APEL CRAIOVA, REŢINUT DE DNA

ULTIMA ORA: GREFIER DE LA CURTEA DE APEL CRAIOVA, REŢINUT DE DNA

1193
0

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova l-au reţinut, vineri seara, pe grefierul Ion Victor Toader, de la Curtea de Apel Craiova, sub acuzaţia de trafic de influenţă.
Potrivit DNA, grefierul, în perioada 2011 – 9 noiembrie 2012, a pretins şi primit în mod injust, de la 8 persoane, suma totală de 28.500 de euro. Inculpatul a primit aceşti bani susţinând că, în calitatea sa de grefier la Curtea de Apel Craiova, va interveni pe lângă magistraţi din cadrul aceleiaşi instanţe, învestiţi cu judecarea unor cauze penale privind persoanele de la care a primit banii sau apropiaţi ai acestora, cărora le va da aceşti bani pentru a-i determina să pronunţe soluţii favorabile persoanelor care au remis sumele de bani sau apropiaţilor acestora.
Vineri, 9 noiembrie 2012, inculpatul a fost prins în flagrant după ce a primit de la o persoană, în acelaşi scop, suma de 2.000 de euro. În urma flagrantului, grefierul de la Curtea de Apel Craiova a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurorii DNA, iar sâmbătă va fi prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie Dolj şi cu ofiţeri din cadrul structurilor locale, specializate în culegerea de informaţii.

RECLAMĂ

sursa: gds.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentBahmu: „Prigoană nu a vrut să-l primească pe fiul lui!”
Articolul următorAndreea Bănică, 25 de spectacole într-o lună