Home Monden Tragedie în lumea muzicii din România. De ce s-a sinucis cântărețul Iurie...

Tragedie în lumea muzicii din România. De ce s-a sinucis cântărețul Iurie Sadovnic

97
0
loading...

Este doliu în lumea artistică după ce un cunoscut artist de muzică folk s-a stins din viață luni, 7 iunie.

loading...
loading...

Tragedie în lumea muzicii din România

Este vorba despre Iurie Sadovnic, un artist celebru din Republica Moldova, care și-a pus capăt zilelor. Cântărețul de muzică folk a lăsat un mesaj familiei.Iurie Sadovnic avea 69 de ani și a fost găsit în propria locuință. El s-a împușcat cu o armă pe care o deținea ilegal.

oția lui a fost cea care i-a găsit trupul neînsuflețit și a alertat autoritățile.

„În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 69 de ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului această fiind fatală. Femeia a comunicat că acesta  a rămas de unul singur acasă, iar când ea s-a întors acasă l-a găsit decedat. 

La examinarea de către medicul legist urme de moarte violentă nu au fost depistate decât cele cu care s a ales în urmă împușcăturii.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, se arată în comunicatul poliției.

În mesajul lăsat de artist pentru familie, Iurie Sadovnic scria că suferă de prea multe boli și nu își mai dorește să fie o povară pentru nimeni.

„Am prea multe boli, nu vreau să fiu nimănui povară”, a scris cântărețul în bilet, după care s-a semnat.

Iurie Sadovnic a fost un cântăreț de muzică ușoară și folk din Republica Moldova. S-a născut pe 14 decembrie 1951 în Jura, Rîbnița, RSSM.

El a făcut parte din formațiile Haiducii din Susleni, Haiducii, Sonor, dar și formația de jazz din Nikolaev, Contemporanul, Bucuria și a fondat formația Legenda.

În plus, el a fost distins cu titlul de artist emerit al RSSM, cu Medalia Meritul Civiv, Mihai Eminescu și cu titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova și Ordinul Republicii.

SURSA:https://playtech.ro/stiri/tragedie-in-lumea-muzicii-din-romania-de-ce-s-a-sinucis-cantaretul-iurie-sadovnic-340228?utm_source=CANCAN+HP&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

loading...
loading...