Acasă Life Style Top 5 alimente care îți influențează în mod negativ somnul. Este de...

Top 5 alimente care îți influențează în mod negativ somnul. Este de preferat să le eviți înainte de culcare

329
0

Calitatea somnului are repercusiuni directe asupra sănătății, motiv pentru care ar trebui să evităm anumite alimente care pot afecta negativ calitatea și durata somnului.

RECLAMĂ

Cafeina

Nu este niciun secret: cafeaua și alte băuturi care conțin cafeină pot afecta somnul. Cafeina este un stimulent puternic care poate îmbunătăți temporar nivelurile de energie și vigilență, dar poate fi problematică dacă este consumată înainte de culcare. Evită consumul de cafeină cu câteva ore înainte de a merge la culcare pentru a evita interferențele cu ritmul tău natural de somn.

Alcoolul

Deși poate părea că un pahar de vin sau un cocktail te ajută să adormi mai ușor, alcoolul poate de fapt să afecteze negativ calitatea somnului tău. Consumul de alcool poate perturba ciclul normal de somn, conducând la un somn mai fragmentat și la o calitate mai scăzută a odihnei. Încearcă să limitezi consumul de alcool și să eviți băuturile alcoolice înainte de culcare pentru a-ți asigura un somn odihnitor.

Alimente picante

Alimentele picante pot fi delicioase, dar pot provoca arsuri la stomac și disconfort gastric, ceea ce poate afecta calitatea somnului. Consumul de alimente picante înainte de culcare poate crește riscul de reflux gastroesofagian și de tulburări digestive, care pot împiedica adormirea și pot perturba somnul pe parcursul nopții.

Alimente grase și grele

Mâncarea bogată în grăsimi sau foarte grea poate să solicite sistemul digestiv și să îți afecteze somnul. Consumul de alimente grase și grele înainte de culcare poate duce la disconfort abdominal și la o digestie lentă, ceea ce poate face dificilă adormirea și poate perturba somnul în timpul nopții. Optează pentru mese ușoare și echilibrate înainte de culcare pentru a facilita un somn odihnitor.

Alimente bogate în zahăr

Alimentele bogate în zahăr, cum ar fi bomboanele, prăjiturile și băuturile îndulcite, pot provoca fluctuații rapide ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate afecta negativ calitatea somnului. Consumul excesiv de zahăr poate contribui la insomnie, la treziri frecvente în timpul nopții și la o stare de somnolență dimineața. În loc să te bazezi pe alimente bogate în zahăr pentru a-ți satisface pofta de dulce, optează pentru alternative mai sănătoase, cum ar fi fructele proaspete sau iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi.

SURSA https://www.realitatea.net/stiri/actual/top-5-alimente-care-iti-influenteaza-in-mod-negativ-somnul-este-de-preferat-sa-le-eviti-inainte-de-culcare_65c547df36242049e14dde72

RECLAMĂ
Articolul precedentUn român s-a trezit cu proprire pe cont, după ce a criticat primăria dintr-o localitate din Vaslui pe Facebook. Tatăl său a fost bătut crunt de polițiști | ”A fost bătut până și-a făcut nevoile pe el”
Articolul următorLovitură pentru AUR Mehedinți. 15 organizații ale partidului s-au mutat la PNL