Acasă Stiri Șeful ALDE a fost întrebat dacă Teodor Meleșcanu mai poate rămâne în...

Șeful ALDE a fost întrebat dacă Teodor Meleșcanu mai poate rămâne în funcție după problemele de la votul din străinătate.

694
0

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, nu este vinovat pentru cozile înregistrate la votul din 26 mai din străinătate.

RECLAMĂ

„Nu sunt adeptul căutării ţapilor ispăşitori. Ministrul Meleşcanu, după cum ştiţi, dacă aţi remarcat, a făcut o prezentare publică a modului în care au fost organizate secţiile de votare în străinătate şi a subliniat faptul că numărul de secţii a fost cu mult crescut. Am avut o discuţie cu dl Meleşcanu, pentru că pe dânsul şi pe mine nu ne lasă indiferenţi ceea ce s-a întâmplat în secţiile de vot unde a fost aglomeraţie şi unde mulţi români nu au putut să voteze, în acest sens”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

El a mai spus că Teodor Meleșcanu a pregătit un raport pe care i l-a înaintat premierului Viorica Dăncilă, întocmit de comisia de anchetă constituită la nivelul ministerul, care va fi dat publicităţii în zilele care urmează.

„Prin urmare, există vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat, dar nu este ministrul. Ministrul nu are cum să dimensioneze el secţiile de vot. Numărul secţiilor de vot şi personalul pentru asigurarea bunei desfăşurări a votului sunt solicitări făcute de ambasadorii din ţările respective, care au mai multe date din teren cu privire la locurile unde există comunităţile cele mai numeroae. Pe baza lor ministerul aprobă numărul secţiilor de votate. Nu este o decizie personală a ministrului în acest sens”, a mai spus Tăriceanu.

La alegerile din 26 mai cetățenii români din diaspora au stat la rând ore în șir pentru a-și exercita dreptul la vot, iar unii dintre aceștia nici nu au mai apucat să voteze.

Sursa: Digi24

RECLAMĂ
Articolul precedentMinistrul Finanţelor a făcut anunţul! Banii pentru taxa auto restituiţi. 700 de milioane de lei pentru 420.000 de români
Articolul următorPoliţist local filmat cum dă un cap în gură unui cerşetor, în Timiş (Video)