Home Stiri Șefii Jandarmeriei, acuzați de fapte grave / „Începe războiul cu Ministerul de...

Șefii Jandarmeriei, acuzați de fapte grave / „Începe războiul cu Ministerul de Interne!”

485
0
loading...

Șefii Jandarmeriei Suceava au fost dați pe mâna procurorilor militari și a judecătorilor, fiind acuzați că ar fi dat afară un subofițer, în timp ce acesta se afla în concediu medical.

loading...
  • Șefii Jandarmeriei Suceava sunt acuzați că ar fi dat afară un subofițer, în timp ce acesta se afla în concediu medical
  • Subofițerul i-a dat în judecată și le-a făcut plângere penală, la Parchetul Militar
  • Aceiași șefi au fost dați în judecată de „jandarmul proxenet”, care susține că ar fi fost dat afară printr-un manevră ilegalăJandarmul Vasile Gabriel Hîncu (foto sus) le-a pus gând rău șefilor Jandarmeriei Suceava și reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne, după ce, în prima zi de concediu medical, a fost dat afară. Conform documentelor intrate în posesia jurnaliștilor SPYNEWS, Hîncu a avut, în ultimii ani, mai multe probleme medicale la inimă, coloana vertebrală ș.a., fiind internat inclusiv la Psihiatrie, după ce a suferit o cădere nervoasă.

„Probleme respective le-am avut după ce am fost amenințat cu moartea de un infractor pe care trebuia să îl conduc la audieri. Am trecut peste episod, am documente eliberate de medicii psihiatri, care atestă că sunt apt pentru a lucra în Jandarmerie. (…) Pe 17 martie, în cadrul unei comisii, s-a decis trecerea în rezervă. Pe 23 martie am fost internat, pentru o intervenție chirurgicală de îndepărtare a unui chist. În aceeași zi a fost eliberat un concediu medical, pentru perioada 24 martie – 5 aprilie a.c.”, a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, Vasile Gabriel Hîncu.

Numai că, în prima zi de concediu medical, jandarmul s-a trezit aruncat din jandarmerie, printr-un ordin semnat de col. Marian Mihai Lungu (foto sus), comandantul IJJ Suceava. „Am făcut plângere penală la Parchetul Militar și am deschis un proces, pentru anularea documentului respectiv, fiindcă nu avea voie să mă dea afară, în timp ce mă aflam în concediu medical. Din cauza serviciului, am mai multe boli cronice, la inimă, la coloană… Începe războiul cu Ministerul de Interne! Vreau să mi se facă dreptate!”, a declarat jandarmul Hîncu.

Jandarmeria Suceava este, pentru a doua oară, în ultima perioadă, în centrul unui scandal cu acuzații grave. Un alt fost jandarm, Gabriel Latiș, cercetat pentru proxenetism, i-a dat în judecată pe șefii IJJ Suceava, solicitând anularea unor documente. Conform lui Latiș, col. Lungu l-ar fi vizitat, ilegal, în arestul IPJ Suceava, „înarmat” cu pix și hârtie, pentru a-i cere demisia.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/sefii-jandarmeriei-acuzati-de-fapte-grave-incepe-razboiul-cu-ministerul-de-interne-documente-exclusive-251487.html

loading...