Home CoronaVirus Scenariu îngrijorător anticipat de un cunoscut epidemiolog: 9.000 de cazuri noi pe...

Scenariu îngrijorător anticipat de un cunoscut epidemiolog: 9.000 de cazuri noi pe zi. Situație gravă la ATI

115
0
loading...

România se confruntă cu o agravare continuă a pandemiei de Covid-19, iar specialiștii anunță că răul abia urmează în perioada sezonului rece.

loading...
loading...

Țara noastră raportează zilnic peste 2.500-3.000 de infectări, iar lunile care vor urma anunță o înrăutățire a situației și o creștere alarmantă a victimelor noului coronavirus.

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, spune că, dacă numărul bazal de reproducere din prezent se va menține, în decembrie am putea avea până la 9.000 de cazuri noi pe zi.

România ar putea ajunge la 9.000 de cazuri noi pe zi în România, spune un cunoscut epidemiolog

Medicul Emilian Popovici a declarat, marți, că în momentul în care oamenii nu respectă măsurile, numărul cazurilor crește alarmant, astfel că în prezent am ajuns la un număr bazal de reproducere de peste 1.

Dacă acest criteriu, care ajunge la 1,1, se va menține, țara noastră se va confrunta cu o situație critică în decembrie, iar totalul infectărilor ar putea ajunge la 9.000 de cazuri pe zi.

Același medic Emilian Popovici, care a prezentat datele statisticianului Valentin Pârvu, s-a dovedit a fi inspirat în previziunile făcute în vară, atunci când anunța peste 800 de cazuri pentru luna august, lucru care s-a adeverit.

”La prima proiecție din august am anunțat cifra de 836 de cazuri, care părea mare la acea dată, însă s-a adeverit și am avut și peste 1.000 de infectări.

Acum, pentru 10 decembrie, la numărul bazal de reproducere de 1,1, totalul ar fi undeva la 9.000 de cazuri noi pe zi cu repercusiuni mari pentru sistemul medical

Populația trebuie să constientizeze că de noi depinde cum evoluează situația din jur și numai noi putem face ca lucrurile să nu se agraveze

Nu vrem să speriem pe nimeni, vrem să informăm în mod corect, dar asta asta realitatea din datele pe care le avem în acest moment”, a spus Emilian Popovici la Digi 24.

Situația ar putea fi și mai gravă la ATI

În prezent, România a trecut de 650 de pacienți internați în stare gravă la anestezie și terapie intensivă (ATI). Situația de acolo s-ar putea agrava considerabil, iar în decembrie sistemul ar putea fi paralizat.

Același Emilian Popovici, care prezintă datele statisticianului Valentin Pârvu, afirmă că saloanele de ATI ar putea avea și 3.000 de pacienți. Și mai grav este faptul că țara noastră ar putea ajunge la 12 mii de decese. Condiția e aceeași, ca numărul bazal să fie de peste 1,1.

”Dacă aceste proiecții se mențin, nu vreau să provoc panică, dar putem ajunge la 3.000 de pacienți la ATI și 12.000 de decese.”, a mai spus medicul pentru sursa citată.

Sursa: fanatik.ro

loading...
loading...