Home CoronaVirus Președintele Klaus Iohannis, un nou apel la români să respecte măsurile de...

Președintele Klaus Iohannis, un nou apel la români să respecte măsurile de siguranță: ”Viața noastră s-a schimbat radical”

272
0
loading...

Klaus Iohannis, președintele României, face un apel de ultimă oră pentru români.

loading...

Klaus Iohannis a spus, în această seară, că numărul pacienților care ajung la terapie intensivă  poate să atingă „un prag alarmant”. De altfel, șeful statului spune că ne confruntăm cu o transmitere accentuată a virusului, în Capitală.

Suntem la debutul unei noi săptămâni în care, din păcate, vedem o creștere îngrijorătoare la nivelul tuturor indicatorilor relevanți ai epidemiei de COVID-19 în România. Ne confruntăm cu o transmitere comunitară accentuată în Capitală și în multe județe, fapt care se reflectă în numărul foarte mare de infectări zilnice și în gradul de ocupare a paturilor la terapie intensivă, care riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. Dar cel mai dramatic este că, în ciuda eforturilor uriașe ale medicilor, mulți, prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus. În spatele tuturor cifrelor și statisticilor seci se află familii îndurerate și o suferință profundă. Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un așa-numit val doi al epidemiei, care se înregistrează și în majoritatea țărilor europene, și este imperativ să inversăm acest trend negativ”, a spus Iohannis într-o conferință de presă, din această seară.

Iohannis, apel la români

Pe de altă parte, președintele României nu vrea ca populația să intre în panică, însă spune că ar trebui să se respecte toate măsurile luate de autoritățile române, căci sunt spre binele tuturor.

Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar este un act de maximă transparență să comunicăm toate aspectele care să îi facă până și pe cei mai reticenți dintre noi să conștientizeze gravitatea situației. Doar înțelegând corect imaginea de moment, putem ca împreună, cetățeni și autorități, să depășim cu bine această criză fără precedent. Fără un efort colectiv, va fi însă imposibil să reușim. De aceea, fac din nou apel la cetățeni să fie prudenți și să respecte cu strictețe toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, așa cum spun de fiecare dată, purtatul măștii în public, indiferent că vorbim de spații închise sau nu”, a adăugat președintele.

”Restricțiile sunt doar pentru moment”

Șeful statului le transmite românilor că aceste restricții sunt doar pentru moment, până trece această perioadă grea.

Știu cât de grele și epuizante au fost aceste luni în care viața noastră s-a schimbat radical. Vom ajunge să ne bucurăm din nou de toate activitățile cu care eram obișnuiți cu atât mai repede cu cât vom stopa creșterea periculoasă a ratei de îmbolnăviri. Restricțiile sunt doar de moment, unele activități la care renunțăm acum pot fi recuperate. Însă viețile, și mai ales viețile celor dragi nouă, nu le mai putem aduce înapoi. Totodată, sănătatea celor care se îmbolnăvesc de COVID-19, odată afectată, este mult mai greu de redobândit”, a adăugat Iohannis.

sursa: wowbiz.ro

loading...