Acasă Stiri Salariile din Educație și alte domenii vor fi majorate. Anunțul făcut de...

Salariile din Educație și alte domenii vor fi majorate. Anunțul făcut de Marius Budăi

197
0

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat vineri că Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.”Avem bune intenții în ceea ce privește solicitările angajaților din Educație, dar și din alte domenii de activitate!

RECLAMĂ

Dovadă stă faptul că, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022″, a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, vineri, pe pagina de Facebook.

Cu o zi în urmă acesta anunţa că, în urma discuţiilor purtate cu sindicatele din Educaţie, instituţia pe care o conduce a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie sunt aduse la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

Acest lucru înseamnă că salariile se majorează cu 10% pentru o anumită categorie de angajați români, începând de la 1 iunie 2023.

Este vorba despre bugetarii din anexa VIII a Legii salarizării unitare („Administrație”). Astfel, salariile de bază ale personalului ce ocupă funcții publice se stabilesc, de la 1 iunie 2023, la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022, potrivit unui proiect de ordonanță pus miercuri în dezbatere de Ministerul Muncii.

„Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile prevăzute la Anexa nr. VIII Familia ocupațională de funcții bugetare „ADMINISTRAŢIE” din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022″, arată proiectul de ordonanță de urgență.

Cu toate acestea, greva din Educaţie pare departe de final. Oferta guvernanţilor este „neinspirată”, au spus sindicaliştii imediat după ultimele negocieri e care le-au avut aseară cu reprezentanţii puterii. 

Astăzi vor avea loc noi discuţii la Guvern, în timp ce în mai multe oraşe mari din ţară profesorii vor ieşi din nou în stradă. 

În Bucureşti, astăzi este a cincea zi de proteste ale profesorilor.

sursa:https://www.antena3.ro/economic/salarii-educatie-alte-domenii-majorate-anunt-marius-budai-675498.html

RECLAMĂ
Articolul precedentSindicaliştii din Educaţie protestează în Piaţa Victoriei după ce au refuzat oferta Guvernului. Circa 4.000 de profesori au ieșit în stradă
Articolul următorMai multe fete, printre care și o minoră, înșelate prin metoda „loverboy”. DIICOT, percheziții în București, Ilfov și Călărași