Acasă STIRI SPORTIVE „Să-ți fie rușine, Vînă!” » Rotaru a reacționat ferm, după ce jucătorii...

„Să-ți fie rușine, Vînă!” » Rotaru a reacționat ferm, după ce jucătorii Craiovei i-au cerut 7,5 milioane de euro: „Măcar Hanca a venit ca un mercenar”

276
0

Mihai Rotaru, acționar la CSU Craiova, a comentat pe seama memoriilor depuse de Ionuț Vînă și Sergiu Hanca împotriva clubului, ca urmare a excluderii temporare din lot din noiembrie 2022. Miercuri, CNSL a respins solicitările fotbaliștilor de a primi despăgubiri de 7,5 milioane de euro din partea Universității.

RECLAMĂ

Pe 12 noiembrie 2022, înainte de Rapid – CSU Craiova 2-2, antrenorul alb-albaștrilor de la acea vreme, Mirel Rădoi, a anunțat că a exclus 4 jucători din lot, printre care Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30), fiind nemulțumit de randamentul și implicarea acestora.

Hanca și Vînă au reclamat clubul la Comisii, considerând că nu le-au fost respectate contractele. Au solicitat rezilierea acestora și despăgubiri financiare uriașe, în total 7,5 milioane de euro, dar nu au avut câștig de cauză la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF.

„E o prostie. Vînă și Hanca nu au stat mai mult de 4 zile. Dar nu s-au antrenat pe coclauri, ci în baza noastră. Apoi au fost integrați. Au avut șanse, Hanca joacă frecvent. Prind lotul, au făcut antrenamentul cu noi.

În perioada în care nu au prins lotul, nu au fost la prima echipă, au stat cu noi în semicantonament, au mâncat cu noi, au avut preparator, antrenor, GPS-urile, s-au antrenat cu echipa. E o copilărie, o nebunie.

Nu am băgat-o în seamă, dar sunt dezamăgit. Mai mult de Vînă. Hanca a venit de curând, ca mercenar, dar nu în sensul negativ al cuvântului. Face tot ceea ce poate pentru a susține clubul, dar nu am avut timp să coabităm o perioadă mai lungă, să ne cunoaștem, ca el să sprijine clubul.

Cu Vînă e altceva. Știți foarte bine de unde l-am luat, în ce situație era acolo. Era marginalizat la FCSB, l-am luat de acolo, i-am dat numărul 10, șanse peste șanse, iar tu să faci o acțiune împotriva clubului care te-a sprijinit fără să suni clubul, să ceri un sfat… Să mergi pe drumul ăsta tu, Vînă, ar trebui să-ți fie rușine!”, a punctat Rotaru la Pro Arena.

Mihai Rotaru: „L-am chemat în garanție pe Mirel Rădoi”

Rotaru îl consideră vinovat pe Mirel Rădoi pentru situația iscată, decizia excluderii temporare a celor doi fotbaliști aparținându-i fostului antrenor de la club. Ca atare, l-a chemat în garanție în proces.

„Nu ne-am îndreptat împotriva lui Mirel Rădoi, ci l-am chemat în garanție. Așa este normal. Dacă cineva ia o decizie, și printr-o minune s-ar da un verdict nefavorabil, e normal să-i ceri garanții.

Acea decizie de a-i scoate 3-4 zile din lot nu aparține clubului, ci antrenorului, care nu a consultat clubul, nu a anunțat, deși luase decizia în minte cu 2-3 zile înainte.

Atunci te întrebi… Dacă cineva trebuie să plătească, de ce clubul?

Am intervenit instantaneu atunci, după o oră. I-am zis că nu e în regulă. Dar ei s-au antrenat în bază, nu i-am trimis în altă parte, nu le-am luat mașinile”, a afirmat Rotaru.

Așa a luat Rădoi întotdeauna deciziile, fără să consulte clubul. Bun sau rău, este comportamentul domniei sale.

Mihai Rotaru

„Hanca și Vînă au avut mirajul banilor. E frumos să visezi la 7,5 milioane de euro”

„Vînă și Hanca au fost plătiți în același mod cu echipă în toată această perioadă. Nu au primit salariul mai târziu, nu au fost șicane. Dar tu să zici că ți s-a lezat imaginea pentru că ai stat 4 zile să te antrenezi tot în bază, tot cu antrenor și preparator… OK, atunci avem o problemă la nivel mondial.

Am avut o discuție cu ei și acum câteva zile, la fel acum o perioadă de timp. După ce domnul Rădoi a demisionat fără să anunțe pe nimeni, au participat la toate ședințele.

Au băgat rezilierile după ce a plecat Rădoi. Eu consider că au urmărit banii, au avut mirajul banilor. E frumos să visezi că iei 7,5 milioane de euro.

Nu cred că e rău să visezi. E ca la loto, chiar dacă știi foarte clar că nu vei câștiga, ai speranța. Asta este, au luat-o pe drumul ăsta. Clubul îi va respecta în continuare, le va asigura condițiile și își va duce contractul la capăt”, a completat Rotaru.

Vînă și Hanca pot face recurs în România la decizia comunicată miercuri de CNSL, iar în eventualitatea unui nou verdict nefavorabil, au posibilitatea de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

  • Vînă a jucat 28 de mecuri la CSU Craiova, în care a înscris de două ori. 
  • Hanca, transferat în vara lui 2022, a jucat de 14 ori pentru alb-albaștri și a înscris un gol.
  • sursa:https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/universitatea-craiova-mihai-rotaru-ionut-vina-sergiu-hanca-686999.html

Mihai Rotaru: „Ce au făcut Vînă și Hanca e o nebunie”

Astăzi, a doua zi după pronunțarea CNSL, Mihai Rotaru  a comentat pe seama verdictului. S-a declarat dezamăgit în special de Ionuț Vînă, jucător pe care l-a adus în vara lui 2021 de la FCSB.

RECLAMĂ
Articolul precedentMititelu s-a speriat când a aflat ce pregăteşte galeria la U Craiova 1948 – U Cluj! „Am informaţii”. Când s-ar mai putea deschide porţile arenei pentru fani
Articolul următorMomentul în care un taximetrist devastează un magazin de băuturi, în Bistrița. A spart sistematic totul în cale