Acasă Stiri S-a întors în România primul pompier care a fost rănit în exploziile...

S-a întors în România primul pompier care a fost rănit în exploziile de la Crevedia. Iată CINE l-a așteptat la aeroport —

287
0

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în ţară, în noaptea de marţi spre miercuri.

RECLAMĂ

Este vorba despre un pompier de 28 de ani din Bucureşti, care a primit îngrijiri şi tratament la Spitalul universitar Graz, din Austria, informează Guvernul.

El a fost așteptat la aeroport chiar de premierul Marcel Ciolacu.”L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să îşi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Palatului Victoria.

Conform comunicatului, în prezent, 11 pacienţi cu arsuri mai sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării – în Belgia (doi pacienţi), în Italia (doi pacienţi), în Austria (doi pacienţi), în Germania (patru pacienţi) şi în Norvegia (un pacient), în condiţiile în care la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia în unităţi medicale din străinătate.

Pacienţii trataţi în unităţi medicale din străinătate, precum şi cei trataţi în spitale din România pot fi însoţiţi de membri ai familiei.

Aceştia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniţilor pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în şedinţa de Guvern din 31 august 2023, se mai arată în comunicat.

Sursa: Pro TV

RECLAMĂ
Articolul precedentFată de 11 ani, bătută de două adolescente de 12 ani, în curtea unui liceu din Hunedoara. Momentul a fost filmat
Articolul următorCerșetorii care fac 600 de euro zilnic, iar la finalul zilei pleacă cu un Mercedes metalizat, au invadat un oraș