Acasă Life Style Cerșetorii care fac 600 de euro zilnic, iar la finalul zilei pleacă...

Cerșetorii care fac 600 de euro zilnic, iar la finalul zilei pleacă cu un Mercedes metalizat, au invadat un oraș

1219
0

O bandă de cerșetori dă de furcă polițiștilor într-o stațiune frecventată de turiști. Oamenii legii nu au ce să le facă, iar câștigurile zilnice ale acestora sunt fabuloase-deși acestea ajung, cel mai probabil, la traficanții de persoane.

RECLAMĂ

Mai mult, unul din membri bandei de cerșetori a fost observat, la sfârșitul zilei de „muncă” plecând într-un bolid de lux, un Mercedes albastru metalizat.

Polițiștii estimează că cerșetorii care beneficiază de mila publicului pretinzând că nu unde să locuiască- deși în realitate sunt cazați în locuințe sociale și primesc și ajutoare de la primărie, câștigă aproximativ 500 de euro pe zi, au notat într-un reportaj jurnaliștii publicației The Sun.

Capii bandei formate din aproximativ zece bărbați și femei se deplasează într-un Mercedes de lux , iar restul cu autobuzul în mica lor „afacere” prin care profită de locuitorii și vizitatorii din Bath.

Ca mod de operare, aceștia sunt înarmați cu pancarte de carton aproape identice, ocupând pe rând locații importante din oraș pentru cerșetorie. După un program de opt ore de cerșetorie, se îndreaptă spre casă, într-un bloc municipal din Bristol, la 12 mile distanță. Poliția crede că este posibil ca aceștia să fie exploatați de grupuri infracționale organizate care îi obligă să le predea încasările.

Imagini cu banda de cerșetori, AICI.

Însă, polițiștii nu prea au pârghii legale dar pot alunga persoanele suspectate de comportament antisocial – dar restricția nu este valabilă decât 48 de ore până la 48 de ore – și pot, de asemenea, să dea amenzi, care evident, nu sunt plătite.

6.000 de euro la zece zile

Reporterii „The Sun” au urmărit banda de cerșetori în acțiune.

Unul dintre ei și-a pus geanta de piele, care părea de firmă, în spatele său, și-a scos pantofii și s-a așezat pe o pătură în timp ce oamenii treceau pe lângă el. La ora prânzului, două dintre femei, una dintre ele însărcinată, se relaxau pe o bancă în soarele cald. Acestora li s-au alăturat doi bărbați cerșetori și un al treilea bărbat cu ochelari la modă, jachetă și blugi, care păreau că sunt șefii

Mai târziu, jurnaliști au văzut un membru al bandei plecând cu un Mercedes albastru cu număr de înmatriculare personalizat.

Alți trei au luat un autobuz X-39 spre centrul orașului Bristol, urmați de doi bărbați și două femei într-un alt autobuz.

Poliția estimează că „cerșetorii profesioniști” pot câștiga cam 60 de euro pe zi, iar împreună fac 600 de lire zilnic. Polițiștii cred că asemenea cerceștori din centrul orașului Bath care pretind că nu au adăpost câștigă mai mult decât muncitorii din construcții, de exemplu, profitând de bunăvoința publicului.

Am adus în fața instanței persoane care au profitat de bunăvoința rezidenților și a vizitatorilor cerșind și pretinzând că nu au adăpost, în ciuda faptului că au locuințe și primesc beneficii.

Ofițerii sunt îngrijorați de faptul că persoanele vulnerabile sunt exploatate de grupuri infracționale organizate care îi aduc cu autobuzul pentru a cerși în centrele aglomerate ale orașelor din întreaga țară, inclusiv în Bath, și îi obligă să le predea încasările. Poliția recomandă ca, dacă doriți să ajutați persoanele aflate în nevoie, să donați organizațiilor caritabile care oferă servicii de sprijin, mai degrabă decât unor persoane fizice” a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției din stațiune.

În martie, premierul Rishi Sunak a anunțat planuri pentru o legislație care să împiedice cerșetorii să provoace „suferință publică” și care să desființeze grupările organizate care fac milioane de euro.

Sursa: The Sun

RECLAMĂ
Articolul precedentS-a întors în România primul pompier care a fost rănit în exploziile de la Crevedia. Iată CINE l-a așteptat la aeroport —
Articolul următorUn polițist băut și drogat a accidentat o femeie la Caracal / Cum a încercat să scape de răspundere