Acasă Stiri România revine la restricții. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Totul depinde...

România revine la restricții. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Totul depinde de evoluția cazurilor de COVID-19!”

737
0

Creșterea cazurilor de coronavirus ar putea să aducă noi restricții în România, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care a admis că ar putea fi introduse noi reguli de funcționare a teraselor. 

RECLAMĂ

Astfel, în cadrul unui interviu, el a declarat că, în funcție de evoluția numărului de cazuri de COVID-19, ar putea fi introduse noi restricții.

Întrebat dacă ia în calcul posibilitatea adoptării unei măsuri care să prevadă închiderea teraselor la ora 22,00, ministrul Sănătăţii a afirmat: „În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordin de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”.

767 de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore

Alte 767 de noi îmbolnăviri au fost raportate duminică în România, bilanțul ajungând la 37.458, potrivit datelor publicate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 14.889 de teste.

La ATI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până duminică, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Sursa: a1.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentImagini de la tragedia de pe Transfăgărășan. 3 tineri s-au răsturnat cu mașina în prăpastie, 2 dintre ei, salvați de centură
Articolul următorMihăiță a fost ucis fără milă și abandonat la marginea unui drum, în Italia. Familia caută criminalul: „Cine știe ceva, să vorbească!”