Acasă Life Style Rețetă de pate vegetal cu ciuperci. O variantă sănătoasă pentru zilele de...

Rețetă de pate vegetal cu ciuperci. O variantă sănătoasă pentru zilele de post

326
0

Rețeta de pate vegetal cu ciuperci aduce o abordare inovatoare asupra preparatului tradițional, oferind o variantă nutritivă și plină de gust pentru zilele de post. Cu ciupercile ca ingredient principal, această rețetă propune o experiență gustativă echilibrată și satisfăcătoare.Cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă de pate vegetal cu ciuperci.

RECLAMĂ

Rețetă de pate vegetal cu ciuperci

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • un cățel de usturoi
  • 700 g de ciuperci
  • 3 cepe
  • 40 ml de ulei

Modul de preparare

Înainte de a începe prepararea, ciupercile necesită o spălare rapidă și riguroasă sub un jet puternic de apă rece pentru a le curăța de orice reziduuri. Îndepărtăm cu grijă codițele și mizeria.

Odată curățate, trecem la etapa următoare, și anume tăierea ciupercilor în bucăți potrivite pentru gătit.

Pentru a pregăti ciupercile pentru gătit, încălzim o tigaie și adăugăm un strop de ulei înainte de a pune ceapa. Păstrăm tigaia la foc moderat și amestecăm continuu ceapa timp de 3-4 minute, perioadă în care observăm cum începe să capete o culoare aurie subtilă.

Ciupercile tăiate sunt adăugate apoi în tigaie, iar acest moment este însoțit de o linguriță de sare pentru a ajuta la extragerea apei din ciuperci. Continuăm să amestecăm cu grijă, permițând ingredientelor să se îmbine într-o textură consistentă și savuroasă.

Adăugăm puțin piper proaspăt măcinat și, dacă preferați, puteți opta să introduceți un cățel de usturoi fin tocat. Este important de menționat că adăugarea usturoiului este opțională și depinde de preferințele dumneavoastră în materie de arome.

Pe măsură ce lichidul din tigaie începe să scadă, trebuie să verificăm consistența ciupercilor și a cepei, asigurându-ne că acestea sunt într-adevăr moi și gata pentru pasare. Dacă considerăm necesar, putem corecta gustul adăugând sare și piper în funcție de preferințe.

Un detaliu important în această rețetă este opțiunea de a înlocui uleiul cu o cantitate de unt (20-30 de grame) pentru a adăuga o notă aparte de arome, mai ales dacă nu urmați un regim alimentar strict.

Când ciupercile și ceapa sunt bine gătite și au eliberat toate aromele, folosim un blender vertical pentru a le transforma într-un piure fin și omogen. După acest pas, este recomandat să lăsăm preparatul să se răcească înainte de a-l servi.

sursa: https://spynews.ro/beauty-lifestyle/retete/reteta-de-pate-vegetal-cu-ciuperci-o-varianta-sanatoasa-pentru-zilele-de-post-313642.html

RECLAMĂ
Articolul precedentClaudia Ghițulescu, pe mâna medicului estetician! Ce intervenție și-a făcut cântăreața la nivelul feței
Articolul următorAndrei Ivan și Alex Mitriță îi aduc victoria Universității Craiova pe terenul lui Poli Iași