Acasă Stiri Reacția Kremlinului la întâlnirea lui Iohannis și a celor trei lideri europeni...

Reacția Kremlinului la întâlnirea lui Iohannis și a celor trei lideri europeni cu Zelenski. Avertismentul lansat de Moscova >>>

297
0

Kremlinul a estimat joi ca fiind ″inutile″⁣ livrările de arme occidentale către Ucraina, în momentul în care preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi se află în vizită la Kiev, relatează AFP.

RECLAMĂ

“Ne-am dori să sperăm că liderii acestor trei ţări (…) nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei şi proiectele privind continuarea furnizării în continuare de arme. Acest lucru este total inutil şi nu va face decât mai mult rău acestei ţări”, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cu toate acestea, el a spus că “speră că ei (cei trei lideri) îi vor cere (preşedintelui ucrainean Volodimir) Zelenski să aibă o abordare realistă a situaţiei”.

La rândul său, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a scris un mesaj în limba engleză pe Twitter în care a luat în derâdere vizita celor trei lideri europeni, numindu-i pe Macron, Scholz si Draghi ″europeni iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete”, notează dpa.

În opinia lui Medvedev, această vizită a lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi are o “utilitate zero” şi a insinuat că cei trei se îmbată cu “horilka”, vodca ucraineană, potrivit Agerpres.

“Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani”, a scris pe Twitter Medvedev, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

“Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a mai scris el.Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012 şi premier între 2012 şi 2020, deţine în prezent funcţia de vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.Sursa: Agerpres

RECLAMĂ
Articolul precedentMesajul purtat pe mașină de proprietarul unui BMW din Constanța: ”Tot în spate? Tot în spate!”
Articolul următorGestul senzațional făcut de trei puști din Satu Mare care au găsit pe stradă un portofel cu o sumă mare de bani. Unul dintre ei are 12 frați acasă, dar a refuzat orice recompensă. A cerut în schimb un singur lucru – – –