Home STIRI SPORTIVE Proxenetul român care a căsăpit doi baschetbaliști americani, în libertate

Proxenetul român care a căsăpit doi baschetbaliști americani, în libertate

351
0
loading...

Magistrații care băgau amărâți în pușcărie fiindcă nu stăteau la izolare în perioada pandemiei au prelungit vacanța în libertate a interlopului judecat sub control judiciar pentru că a spintecat cu baioneta doi sportivi, într-un club din Brăila.Fiindcă, în opinia instanței, faptele comise de interlopul brăilean sunt normale într-o societate ca a noastră, aceasta i-a prelungit vacanța, dar i-a interzis să mai poarte săbii și cuțite. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis “Dasaev”, trimis în judecată prin rechizitoriul emis la data de 22.02.2019 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila în cauza înregistrată la aceeastă unitate de parchet sub nr. 1026/P/2018 sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: -tentativă de omor calificat; -port şi folosire fără drept de obiecte periculoase; -tulburarea ordinii și liniștii publice (…). Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat”, au decis judecătorii, recent.

loading...
Dasaev este judecat pentru că a înjunghiat doi sportivi ai clubului de baschet Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei „The Music Pub” din Brăila. Conflictul a fost unul spontan. Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital şi au intrat direct în sala de operaţie. Dasaev a fost arestat pentru tentativă de omor, apoi a stat în arest la domiciliu, iar mai nou zburdă liber, printre plătitorii de taxe. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Nicuşor Fătăligă, Daniel Vasile Niculae şi Popa Florian (agenţi de pază) – acuzaţi de mărturie mincinoasă, Georgel Mocanu, Valentin Dobraniş şi Valentin Cătălin Bulza – acuzaţi de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi Vasile Tătaru – acuzat de favorizarea infractorului.Dasaev este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiuni comise pe teritoriul acestei ţări. A primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014, după ce pedeapsa i-a fost redusă la jumătate, aplicându-se legea penală mai favorabilă. Conform presei locale din Brăila, Husein ar fi comis infracţiuni cu violenţă în anii ’90.În 1997, Dasaev, care pe atunci avea 21 de ani, împreună cu câţiva membri ai unei grupări pe care ar fi condus-o, a intrat în locuinţa unui brăilean din cartierul Vidin şi l-au bătut. Cu feţele acoperite de cagule şi înarmaţi cu săbii şi topoare, membrii grupării au acţionat rapid, încercând să părăsească zona fără a lăsa urme.În 1994, acelaşi Dasaev l-ar fi bătut crunt pe un alt brăilean care a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale. Această faptă a intrat în atenţia procurorilor brăileni abia la cinci ani de la comitere şi doar după ce Dasaev intrase deja în puşcărie pentru un alt eveniment, respectiv tâlhărie şi ultraj la poliţist.

sursa:https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/proxenetul-roman-care-a-casapit-doi-baschetbalisti-americani-in-libertate-detalii-exclusive-283091.html

loading...