Home Stiri Polițistul care a ucis tânăr în bătaie are încă un om pe...

Polițistul care a ucis tânăr în bătaie are încă un om pe conștiință / Criminalul cu epoleți i-a dat lovitura de grație

556
0
loading...

Polițistul ucigaș de la Secția 10 care a torturat și omorât în bătaie un tânăr pe care îl ținea legat de gratiile de la „circă” se poate declara satisfăcut: o are pe conștiință și pe mama victinei.

loading...
  • Criminalul cu epoleți de la Secția 10 poate răsufla ușurat: a murit și mama victimei
  • Femeia căreia Isopescu i-a omorât fiul nu a suportat ideea că polițistul a scăpat cu doi ani și jumătate de pușcărie
  • Dosarul în care femeia ceruse despăgubiri este continuat de rude

Elena Dumitrache s-a stins din viață la scurt timp după ce a auzit că ucigașul fiului ei a scăpat cu doi ani și jumătate de pușcărie. Bolnavă de o afecțiune pulmonară gravă, femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău după ce și-a condus băiatul pe ultimul drum, iar eliberarea ucigașului a fost bomboana de pe colivă. După decesul femeii, procesul deschis de aceasta a fost continuat de rudele de sânge, însă, ca să le umilească până la capăt, polițistul ucigaș de la Secția 10 și Poliția Capitalei au refuzat să achite suma stabilită de judecători.

Procesul în care rudele îndoliate au cerut daune materiale – deci, justificate cu facturi, chitanțe, bonuri etc. – a început în 2016, iar după ce Poliția Capitalei și ucigașul Isopescu au tergiversat cât au putut dosarul, instanța a dat un verdict în 2019: „Admite în partea acţiunea civilă formulată de către partea civilă I. D. în nume propriu şi obligă inc. Isopescu George Ştefan (foto sus), în solidar cu partea responsabilă civilmente Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la plata sumei de 4.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând daune materiale”. Însă, fiindcă „nota de plată” li s-a părut cam mare pentru un singur mort, ucigașul Isopescu și Poliția Capitalei au atacat hotărârea, iar procesul a luat-o de la capăt, la Curtea de Apel București.

Poliţistul Isopescu a fost condamnat la cinci ani de puşcărie în 2016, pentru uciderea parcagiului Daniel Dumitrache (foto sus), însă, ca orice infractor cu drepturi, a executat doar jumătate din pedeapsă. Crima a fost comisă chiar în sediul Secţiei 10 Poliţie, în 2014, când Dumitrache a fost legat de gratii cu cătuşe şi bătut crunt, torturat cu aparate de electroşocuri şi, într-un final, ucis.

Elena Dumitrache (foto sus), mama tânărului ucis de poliție, declara, în 2014, că nu credea că fiul ei a murit din greşeală. “Băiatul meu a văzut când poliţiştii au folosit aparatul cu electroşocuri pe un alt băiat, alt parcagiu. Poliţiştii de la Secţia 10 au auzit că Dani se pune martor împotriva lor şi i-au zis: «Acum tu urmezi!» Şi el a urmat… Apoi, martorul care a văzut cum era bătut Dani a fost şi el bătut”, a povestit Elena Dumitrache pentru Spynews.ro, la scurt timp după ce fiul ei a fost omorât în sediul poliţiei.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/politistul-care-a-ucis-tanar-in-bataie-are-inca-un-om-pe-constiinta-criminalul-cu-epoleti-ia-dat-lovitura-de-gratie-250578.html

loading...