Acasă Stiri Pofta ce-a poftit Iohannis s-a împlinit: S-a născut USL2!

Pofta ce-a poftit Iohannis s-a împlinit: S-a născut USL2!

293
0

Îndelungile discuții din ultimele luni au adus până la urmă comas area alegerilor și stabilirea programului celorlalte algeri. Practic, pofta ce-a poftit Iohannis s-a împlinit, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunțând nașterea USL2. E o struțo-cămilă care va merge, cel puțin la alegerile europarlamentare împreună.Pofta ce-a poftit Iohannis s-a împlinit

RECLAMĂ

Cei doi lideri ai coaliției de guvernare PSD-PNL, premierul Marcel Ciolacu și șeful PNL, Nicolae Ciucă, au anunțat, după zbateri îndelungi, cum se vor desfășura alegerile din acest an. Cele doua partide care conduc acum România au ajuns la o înțelegere pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, dar și pentru o alianță și liste comune la alegerile europarlamentare.

Astfel, alegerile locale și cele europarlamentare urmează să aibă loc în data de 9 iunie. Alegerile prezidențiale vor fi aduse în septembrie, primul tur urmând să aibă loc pe 8 septembrie, iar pe 22 se va desfășura turul al doilea. Alegerile parlamentare ar urma să aibă loc la termenul obișnuit, pe data de 8 decembrie.

Cât au fost lăsați să negocieze între ei, Ciolacu și Ciucă au arătat că nu pot ajunge la un numitor comun și au lăsat conducerea țări deoparte pentru a-și asigura fiecare partea mai cărnoasă a ciolanului pe care trebuiau să și-l împartă.Sătul de circul jalnic oferit de „bravii“ bărbați din fruntea celor două partide, președintele dumneavoastră i-a chemat la el, i-a urecheat și le-a transmis ce și cum trebuie să facă.

Și dacă președintele dumneavoastră provine din PNL și este, oarecum, de înțeles să aibă un cuvânt de spus, comportamentul lui Ciolacu a arătat că și PSD nu este altceva decât o altă jucărie a președintelui dumneavoastră.

Pot să spună cât vor ei că a fost o negociere a partidelor deoarece e clar că programul alegerilor a venit servit de la Cotroceni. Mutarea alegerilor prezidenţiale în septembrie este în folosul președintelui dumneavoastră, care își dorește după ce termină mandatul să preia funcția de înalt comisar, reprezentat al UE pentru Ucraina. Tocmai de aceea, l-ar cam încurca să mai fie președinte până în decembrie.

Un nou USL, născut pe repede, înainte

USL a mai fost, dar atunci s-a creat împotriva unui regim, a existat un plan, acum totul pare moftul președintelui dumneavoastră și frica uriașă de AUR, care a depășit de mult PNL și care sufla în ceafă PSD.

De frică să piardă alegerile, Ciolacu s-a făcut preș în fața președintelui și a acceptat nașterea struțo-cămilei doar pentru a câștiga europarlamentarele și pentru a visa la candidatura din partea noului USL la președinție.

Prin această asociere de acum, PSD ridică PNL pentru a avea cu cine să guverneze în noul mandat. Un PNL slab i-ar face pe social democrații să nu mai aibă cu cine strânge 51%.

Când s-au votat deciziile, la PSD a existat unanimitate, semn că nimeni nu are tupeu să miște în front. La liberali, lucrurile nu au stat la fel. Au fost 5 voturi împotrivă și multe vorbe grele aruncate de oameni cu state vechi în PNL. Asta a demonstrat, dacă mai era nevoie, că Nicolae Ciucă nu este decât o marionetă, scoasă în față de liberali, pentru a-și frânge gâtul.

Decizia de miercuri a arătat clar că pofta ce-a poftit Iohannis s-a împlinit, iar USL2 s-a născut cu forcepsul!

sursa:https://stirilebzi.ro/pofta-ce-a-poftit-iohannis-s-a-implinit-s-a-nascut-usl2-23774

RECLAMĂ
Articolul precedentPNL și PSD pe liste comune la europarlamentare? Și-au dat mâna peste țară
Articolul următor„Am avut două momente urâte. Am luat măsuri. A crezut că îl părăsesc.” Matilda Pascal Cojocărița și soțul său, despre cele mai grele momente din căsnicie