Home Stiri Pașaportul Covid, aprobat oficial la nivel european!

Pașaportul Covid, aprobat oficial la nivel european!

78
0
loading...

Când intră în vigoare și cum îi va ajuta pe români!

loading...
loading...

Certificatul COVID, subiect destul de discutat în ultima perioada, cel puțin la nivel european, a fost aprobat. El a trecut de votul eurodeputaților și urmează să intre în vigoare la data de 1 iulie 2021 pentru o perioadă de cel puțin un an.

Mai exact, pașaportul va permite libera circulație între statele membre al Uniunii Europene. El va fi dovada clară ca persoana care tranzitează Uniunea a fost vaccinată, a trecut prin boală sau s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, informează libertatea.ro.

Documentul va fi emis gratuit de autorităţile naţionale şi va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie şi va include şi un cod QR.

Cu toate acestea, posesia certificatului nu va fi o condiţie prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulaţie. Totodată, certificatul nu va fi considerat un document de călătorie, arată un comunicat al Parlamentului European. Astfel, românii nu vor fi împiedicați să circule în Uniune.Certificatul digital COVID al UE a fost adoptat de europarlamentari cu 546 de voturi pentru, 93 împotrivă şi 51 abţineri (cetăţenii Uniunii Europene) şi cu 553 de voturi pentru, 91 împotrivă şi 46 abţineri (resortisanţi ai ţărilor terţe), potrivit reprezentanților Parlamentului European.

sursa:https://3minute.net/pasaport-covid/

loading...
loading...