Home STIRI SPORTIVE OFICIAL | Lionel Messi a anunțat unde va juca în sezonul următor

OFICIAL | Lionel Messi a anunțat unde va juca în sezonul următor

45
0
loading...

Lionel Messi (33 de ani) a anunțat, astăzi, că va rămâne la FC Barcelona și în sezonul 2020/2021.

loading...
loading...

Lionel Messi a decis să rămână la Barcelona și în sezonul 2020/2021: “Eram sigur că pot pleca liber”

Argentinianul a explicat că a ales să rămână la FC Barcelona doar pentru că președintele Josep Maria Bartomeu i-a transmis că poate pleca doar dacă un club achită clauza de reziliere uriașă, de 700 de milioane de euro.

“Privesc în față și vreau să concurez la cel mai înalt nivel, să câștig titluri, să lupt în Champions League. Poți câștiga sau pierde, e foarte dificil, dar trebuie să lupți. Măcar să luptăm, nu să cădeam, așa cum a fost la Roma, Liverpool sau Lisabona. Toate m-au făcut să mă gândesc la decizia de a pleca.

Eram sigur că pot pleca liber, președintele mereu mi-a spus că la finalul fiecărui sezon pot decide dacă rămân sau nu. Acum se bazează pe faptul că nu am spus asta înainte de 10 iunie, o dată la care eram în luptă pentru La Liga și în mijlocul acestei pandemii groaznice, care a afectat tot sezonul.

De aceea am decis să rămân la club. Voi continua la acest club, pentru că președintele mi-a spus că singura varianta de a pleca este achitarea clauzei de 700 de milioane de euro, ceea ce e imposibil.

Mai exista o variantă, aceea de a avea un proces cu clubul, dar nu aș merge niciodată la tribunal împotriva Barcelonei, pentru că este clubul pe care îl iubesc și care mi-a dat totul. E clubul vieții mele, aici mi-am făcut viața. Nu mi-a trecut niciodată prin minte să fac asta.”, a declarat Messi, pentru Goal.

Decizia lui Messi vine la capătul unor zile extrem de tensionate între tatăl și agentul său, Jorge, și președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu. Argentinianul a insistat să plece liber de contract, însă atât oficialii clubului catalan, cât și La Liga, i-au transmis că are o clauză de reziliere activă, în valoare de 700 de milioane de euro.

Hotărârea ar fi fost luată astăzi, în urma unei noi întâlniri dintre tatăl său, Jorge, și președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu.

În acest fel, fotbalistul argentinian, care a cucerit de șase ori Balonul de Aur, își dorește să evite o despărțire tristă de singurul club la care a evoluat până în prezent, dar și eventualele probleme juridice care ar fi putut apărea în cazul unui transfer fără acordul catalanilor.

  • 731 de meciuri, 634 de goluri și 285 de pase decisive a strâns Messi, la prima echipă a Barcelonei, din 2005 și până în prezent
  • 30 iunie 2021 este data la care expiră actuala înțelegere a argentinianului cu FC Barcelona

Manchester City trebuie să mai aștepte pentru a-l aduce pe Messi

Lionel Messi și Manchester City se înțeleseseră deja în privința unui transfer, însă doar în eventualitatea în care argentinianul putea fi adus gratis sau pentru o sumă rezonabilă de transfer.

Contractul pe care City Football Group i l-ar fi propus lui Messi ar fi avut un salariu de 700 de milioane de euro pentru următoarele cinci sezoane. Dintre acestea, primele trei urmau să fie petrecute la Manchester City și ultimele două la New York City, în MLS.

sursa: digisport.ro

loading...
loading...