Acasă Life Style Obiceiul la care să renunți pentru a avea o viață sexuală reușită

Obiceiul la care să renunți pentru a avea o viață sexuală reușită

486
0

Fumatul și sănătatea sexuală sunt în legatura. Dacă fumezi în mod regulat, este posibil să ai o serie de probleme legate de sănătatea sexuală.

RECLAMĂ

Fumatul poate afecta atât bărbații, cât și femeile. A fost recunoscut de mult timp ca un factor de risc major pentru o multitudine de probleme de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare și diferite tipuri de cancer. Cu toate acestea, un aspect adesea trecut cu vederea este impactul său profund asupra sănătății sexuale. Fumatul și sănătatea sexuală sunt conectate, de aceea fumatul poate afecta libidoul, performanța sexuală și fertilitatea, spune dr. Tanaya Narendra.

Sănătatea sexuală a femeilor și bărbaților este afectată de fumat. Foto: Shutterstock

Când o persoană inhalează fumul de țigară, ingerează substanțe chimice precum amoniacul, monoxidul de carbon și cianura de hidrogen, care sunt responsabile pentru astfel de efecte secundare asupra sănătății sexuale.

Dr. Narendra, care își educă adesea publicul cu privire la sex și subiecte conexe, a distribuit informații pe această temă pe pagina ei de Instagram, promovând ideea că și femeile și bărbații ar trebui să renunțe la fumat de dragul sănătății lor sexuale.

Ea a prezentat 6 efecte secundare ale fumatului asupra sănătății sexuale

 Dificultăţi erectile

Mai multe studii au legat fumatul de disfuncția erectilă Nicotina, o componenta care provoacă dependență de țigări, restricționează fluxul de sânge în întregul corp, inclusiv vasele care furnizează sânge penisului. Această restricție poate împiedica capacitatea de a obține și de a menține o erecție.

Un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie a constatat că bărbații care fumau aveau un risc cu 41% mai mare de disfuncție erectilă decât bărbații care nu fumau.

Sănătatea sânilor

Pe lângă faptul că este dăunător pentru bărbați, fumatul prezintă și riscuri pentru sănătatea sexuală a femeilor. „Fumatul a fost legat de creșterea laxității sânilor și de un risc mai mare de cancer de sân”, a spus medicul.

Un studiu publicat în Breast Cancer Research a constatat că fumatul a fost asociat cu un risc crescut de a dezvolta cancer de sân. De fapt, riscul a fost mai mare pentru femeile cu antecedente familiale de cancer mamar.

Reduce numărul de spermatozoizi

Pentru bărbații care aspiră să devină tați, fumatul poate fi o piedică în fața fertilității, prin reducerea numărului de spermatozoizi. Potrivit unui studiu publicat de Environmental Epidemiology, fumatul poate scădea volumul de sperma și numărul total de spermatozoizi și poate crea o motilitate mai mica  a spermatozoizilor în special la fumătorii înrăiți. Cu toate acestea, efectele dăunătoare ale fumatului asupra calității spermei nu au fost observate la bărbații care au renunțat la fumat. Prin urmare, renunțarea la fumat este crucială dacă aștepți cu nerăbdare un copil în familie.

Strică rezerva ovariană

Fumatul nu este doar o preocupare pentru bărbați, femeile se confruntă și ele cu provocări de fertilitate din cauza consumului de tutun. Cercetările publicate în revista Fertility and Sterility sugerează că fumatul poate accelera epuizarea rezervei ovariene, ducând la o scădere a numărului de ovule și la o calitate compromisă. Acest lucru evidențiază importanța renunțării la fumat pentru femeile care intenționează să rămână însărcinate.

Menopauza precoce

Un studiu din revista Tobacco Control a constatat că femeile care fumează sunt mai predispuse la menopauză înainte de vârsta de 50 de ani, comparativ cu nefumătoarele. Menopauza prematură nu afectează numai fertilitatea, dar este și asociată cu diverse riscuri pentru sănătate, ceea ce face esențială renunțarea la fumat de dragul sănătății

Alterează gustul fluidelor sexuale

Așa cum alcoolul, cafeaua, tutunul și alte substanțe, cum ar fi drogurile, contribuie la transpirația urât mirositoare, fumatul poate afecta, materialul seminal și lichidele vaginale. Fluidele sexuale se pot simți mai acre sau mai înțepătoare. Acest lucru poate fi atribuit diferitelor substanțe chimice nocive prezente în țigări.

Sursa: Health Shots

RECLAMĂ
Articolul precedentCine este Nicu Paleru. „La 37 de ani am pierdut tot, familie, casă, absolut tot.”
Articolul următorAlexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, dezvăluiri despre tunul de un miliard de euro şi procesul cu Pfizer