Acasă Stiri O nouă avertizare a meteorologilor.

O nouă avertizare a meteorologilor.

878
0

UPDATE: Avertizare cod portocaliu de vreme severă imediată pentru București

RECLAMĂ

Meteorologii avertizează că în București se vor semnala averse ce ce pot atinge 35 l/mp, intensificări ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

Actualizare 16:40. Meteorologii au emis o nouă avertizare nowcasting pentru București, valabilă până la ora 17:30. Se vor semnala averse torențiale, mai ales în estul orașului, ce vor cumula 20…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, unele intensificări ale vântului.

De asemenea, tot până la 17:30 este în vigoare un cod portocaliu în județele Ialomiţa, Brăila și Călăraşi.

Se vor semnala averse ce vor cumula local 35…40 l/mp, intensificări puternice ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină de mici și medii dimensiuni.
Avertizarea cod galben de vreme severă imediată (nowcasting) este valabilă vineri de la ora 15:45 până la ora 17:00.
Mai multe zone ale țării au fost vizate vineri de fenomene extreme, inclusiv o tornadă, iar meteorologii au emis o serie de avertizări de tip nowcasting.

Întreaga țară este vizată de o informare meteo de furtuni care expiră vineri, la ora 22:00. Sunt așteptate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza zilei de sâmbătă (25 mai), cu precădere în zona Carpaților Orientali și în regiunile limitrofe.

Sursa: Digi24

RECLAMĂ
Articolul precedentBăluță le-a frânt inima fanilor Craiovei. Ce a spus, când a aflat că e dorit înapoi în Bănie!
Articolul următorGrindina a pus totul la pământ! Covor de gheaţă aşternut asupra României!