Acasă Stiri „Nu vă e ruşine?” Doi agenţi din Codlea, anchetaţi după ce au...

„Nu vă e ruşine?” Doi agenţi din Codlea, anchetaţi după ce au rămas indiferenţi la un bărbat accidentat pe trecerea de pietoni chiar în faţa lor

332
0

Doi agenţi sunt anchetaţi pentru că nu i-au sărit în ajutor unui bărbat, lovit de maşină pe trecerea de pietoni în faţa Poliţiei. Au lăsat martorii să sune la 112, în condiţiile în care sediul ambulanţei era la câţiva zeci de metri. Erorile s-au ţinut lanţ. Operatorul de la 112 ar fi îndrumat greşit salvatorii.Martor: Ia uitaţi, Poliţia Română nu face nimic. Domnu’ poliţist, vă duceţi în birou cu un om aici căzut, nu? Poate moare.

RECLAMĂ

Impasibili la suferinţa rănitului

Sunt imagini revoltătoare surpinse la scurt timp după accident. Impactul a avut loc în centrul oraşului, exact pe trecerea de pietoni din faţa sediului Poliţiei din Codlea. Martorii îi acuză pe cei doi agenţi aflaţi în timpul serviciului că tratează victima cu indiferenţă.Martori:Să vină odată ambulanţa. De 10 minute sunt eu aici. Un trăim, în Africa? În junglă?

– Nu vă e ruşine?

– Poliţist: Am sunat la 112.

– Unde e 112?

În realitate, însă, niciunul dintre ei nu sunase la urgenţe şi nici nu s-au asigurat că victima mai trăieşte. 

Martor-poliţist: Pulsul i l-ai luat să vezi dacă mai trăieşte? 

Nu i-am luat pulsul…

Un martor a sunat după ajutor.

Martor: Respiră, domnu’! Respiră încă.

Accidentul a avut loc la ora 05:25 dimineaţa. Pietonul, în vârstă de 35 de ani, traversa pe trecere. Când să ajungă pe partea cealaltă a străzii, a fost izbit în plin de o maşină care venea cu viteză şi aruncat la şapte metri distanţă. Imediat după impact, au ieşit în stradă şi cei doi agenţi din sediul de Poliţie. Un martor a sunat la 112, însă medicii au sosit la faţa locului abia după 13 minute. Peste alte 10, a ajuns şi un al doilea echipaj de salvare, în condiţiile în care…

Claudiu Loghin, reporter Observator:Substaţia Codlea a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Braşov se află în această curte, la doar 70 de metri de locul în care s-a întâmplat accidentul, respectiv de sediul Poliţiei Municipiului Codlea. Trecerea de pietoni este exact cea din spatele meu.

Întârzierea medicilor are, totuşi, o explicaţie. Şocat, martorul care a sunat la 112 ar fi dat o adresă greşită, în Braşov, nu în Codlea. Un apel făcut de poliţiştii-martori ar fi făcut diferenţa. 

Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov: Ofiţerul de serviciu care se afla la sediul Poliţiei Minicipiului Codlea, doar după ce s-a convins că e vorba despre un accident rutier, a revenit în sediul poliţiei pentru a solicita sprijinul autorităţilor, însă acest sprijin era deja efectuat în cel de-al doilea apel de urgenţă. 

Victima a ajuns în stare gravă la spital şi e internată la Terapie Intensivă. 

Steluța Coțiu, director medical Serviciul de Ambulanță Județean Brașov: Este cu un traumatism cranio-cerebral sever, în comă profundă cu fracturi de membru superior şi inferior.  

Şoferiţa de 19 ani care a provocat accidentul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Anchetaţi sunt şi cei doi agenţi pentru modul în care au acţionat după accident.

sursa:https://observatornews.ro/eveniment/nu-va-e-rusine-doi-agenti-din-codlea-anchetati-dupa-ce-au-ramas-indiferenti-la-un-barbat-accidentat-pe-trecerea-de-pietoni-chiar-in-fata-lor-550233.html

RECLAMĂ
Articolul precedentDetalii şocante din tabloul asasinatului omului de afaceri Adrian Kreiner. Cum au plănuit cei cinci suspecţi jaful în cel mai mic detaliu
Articolul următorCum se îngrijea în pușcărie un milionar gorejean: „Mă pensau cu ața; părul din urechi cu bricheta mi-l luau…”