Acasă Stiri NEWS ALERT: Destituire la Palatul Victoria: Victor Ponta l-a DEMIS pe Dan...

NEWS ALERT: Destituire la Palatul Victoria: Victor Ponta l-a DEMIS pe Dan Mihalache

1093
0

Premierul Victor Ponta l-a demis marţi, pe secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, informează România TV. Decizia lui Ponta vine după atacul dur al lui Dan Mihalache la adresa şefului ANI, pe care l-a numit „această jigodie frustrată”. „Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu, mai bine fără”, mai spunea liberalul.

RECLAMĂ

Dan Mihalache a ripostat dur după ce ANI a anunţat că l-a găsit incompatibil pe demnitar.

„O să îl dau în judecată pe domnul Horia Georgescu (…) Solicit ca instituţia care supervizează ANI, respectiv, CNI (…) să vadă că în aceste cazuri, şi mă refer şi la colegii mei, s-a comis un abuz politic incalificabil şi să ia măsurile de rigoare. (…) Şeful politic al acestei instituţii este această jigodie frustrată numită Horia Georgescu„, a spus Mihalache.

Mai mult, într-o intervenţie televizată, Mihalache a comentat şi afirmațiile ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, despre modificarea legii ANI, spunând că ar fi o idee proastă.

Pe mine personal mă lasă rece această afirmație. Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu, mai bine fără„, a spus Dan Mihalache.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai – 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi alin. 2), precum şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercită funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

În perioada 10 martie 2010 – 8 iunie 2012, Mihalache a deţinut funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul societăţii până în luna august 2012, aşa cum rezultă din documentele transmise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că este convins de nevinovăţia tuturor colegilor din actualul Guvern împotriva cărora ANI a lansat acuzaţii în prima zi de campanie, dar a dezaprobat limbajul folosit de dan Mihalache la adresa şefului ANI.

„Consider că a fost nepotrivită exprimarea colegului meu, în plan uman pot să înţeleg. Atunci când eşti demnitar trebuie să-ţi controlezi emoţiile şi dezavuez formula, limbajul, modul în care a reacţionat Dan Mihalache. Asta este tot o chestiune de formă regretabilă„, a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni, că în cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de ANI de incompatibilitate, menţionând că viza „şi o eventuală remaniere”.

Întrebat dacă premierul i-a răspuns, preşedintele Băsescu a răspuns: „N-am primit încă niciun răspuns, dar vizam, sigur, şi o eventuală remaniere”.

sursa: rtv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentOamenii legii aplică legea PUMNULUI. Doi poliţişti din Gorj, trimişi în judecată pentru că au omorât un bărbat în bătaie
Articolul următorViolonistul Bogdan Butuşină din Balş a uimit Italia şi Germania