Acasă Stiri Natura s-a dezlănţuit deasupra României. În judeţul Sălaj, meteorologii au emis cod...

Natura s-a dezlănţuit deasupra României. În judeţul Sălaj, meteorologii au emis cod roşu de grindină cu câteva minute înainte ca din cer să înceapă să cadă bucăţi de gheaţă.

819
0

Imagini cu furtuna violentă din Sălaj. Zeci de mașini și acoperișuri, distruse de bucăți mari de gheață

RECLAMĂ

Natura s-a dezlănţuit deasupra României. În judeţul Sălaj, meteorologii au emis cod roşu de grindină cu câteva minute înainte ca din cer să înceapă să cadă bucăţi de gheaţă care au distrus zeci de maşini şi acoperişuri. O avertizarea prin sistemul Ro-Alert a ajuns la locuitorii din zona afectată după ce grindina încetase. Au fost furtuni violente, cu fulgere, tunete şi grindină în multe alte zone ale ţării. În Hunedoara, ploaia torenţială a provocat inundaţii.

Nori negri au acoperit cerul Zalăului. Curând a început să plouă cu găleata, iar apoi natura s-a dezlănţuit. Bucăţi mari de gheaţă loveau tot ce întâlneau în cale. Grindina de mărimea unui ou de găină a distrus maşinile, vegetaţia şi acoperişurile caselor.
Mai multe localităţi din Maramureş au fost lovite de furia naturii. Vântul a smuls acoperişurile caselor, iar ploaia torenţială a inundat străzile din Baia Mare. Au fost distruse zeci de maşini, iar străzile au devenit impracticabile din cauza copacilor puşi la pământ.

Şi judeţul Bihor a fost lovit de o furtună puternică. Grindina, de mărimea unei mingi de ping-pong a distrus vegetaţia şi a acoperit repede pământul cu un covor de gheaţă.

Şi la Calafat a turnat cu găleata. Temperatura a scăzut brusc, cu aproape 10 grade.

În judeţului Hunedoara a plouat torenţial. Apa scursă de pe versanţi a intrat în peste 60 de gospodării din Lupeni şi Vulcan. Peste 40 de pompieri au fost trimişi în ajutorul oamenilor. În subsolul inundat al unui bloc din Lupeni a fost găsit un bărbat decedat care, cel mai probabil, se electrocutase. Din cauza apei şi mâlului, DN 66 A a fost blocat.

Sursa: Digi24

RECLAMĂ
Articolul precedentCalafatul, devastat de grindină
Articolul următor„Vrem să deschidem larg porţile pentru toți cei care vor să vină alături de noi”