Acasă Stiri MIRON MITREA, condamnat la închisoare cu EXECUTARE

MIRON MITREA, condamnat la închisoare cu EXECUTARE

818
0

Deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

RECLAMĂ

Miron Mitrea a primit doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, instanţa a dispus încetarea procesului penal împotriva lui pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Tot în cazul lui Miron Mitrea, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 169.000 lei, acesta având de plătit şi 15.000 lei cheltuieli de judecată.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare. În prezent, aceasta se află în penitenciar, după ce a fost condamnată la şase ani în dosarul Trofeul Calităţii şi patru ani în dosarul Zambaccian.

Tot miercuri, instanţa supremă l-a condamnat pe Constantin Popescu, fost arhitect şef al oraşului Voluntari, la două pedepse de cinci luni şi două luni închisoare. În continuare, în cazul lui, cele două pedepse au fost contopite cu o condamnare de trei ani închisoare, primită într-un alt dosar.

Decizia instanţei nu este definitivă, iar cei trei condamnaţi pot face apel.

sursa: romaniatv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentExclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară Paula Butusina
Articolul următorExclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară Eliza Calafeteanu