Acasă Stiri Milioane de români ar putea fi afectați! Ministrul Mediului anunță că centralele...

Milioane de români ar putea fi afectați! Ministrul Mediului anunță că centralele de apartament ar putea fi interzise!Iată ce a declarat acesta

561
0

Într-o intervenţie publică, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a oferit o declaraţie care ar putea afecta milioane de români.

RECLAMĂ

Așadar, ministrul vrea să interzică centralele de apartament pentru că acestea reprezintă o sursă mare de poluare.

Măsura ar putea fi aplicată în viitorul apropriat şi nu s-ar răsfrânge asupra românilor care au deja un asemenea sistem de încălzire.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, vrea să interzică centralele de apartament pentru că poluează
Conform declaraţiilor făcute de ministrul Mediului, centralele de apartament ar trebui interzise din cauza faptului că reprezintă o sursă de poluare mare. Tánczos Barna este de părere că acest lucru nu se poate aplica retroactiv pentru că nu se pot scoate din casele oamenilor. Totuşi, acest lucru ar putea fi valabil pentru blocurile care se construiesc în acest moment.
Altfel spus, ministru a ridicat problema poluării şi din perspectiva traficului dar şi a încălzirii globale:

“Aerul poluat va fi poluat din cauza traficului, din cauza încălzirii, foarte multe centrale individuale – este o situaţie de fapt – nu poţi să te duci în trecut să le scoţi din apartamente, dar măcar pentru blocurile noi. Trebuie să interzicem să fie instalate centrale individuale pentru construcţiile noi, să începem de undeva”, a mai transmis Tánczos Barna.

În continuarea intervenţiei, ministrul Medicului a explicat că, conform unui institut ce cercetare care a realizat un studiu la cerere, cea mai importantă sursă de poluare din București rămâne în continuare traficul. Tánczos Barna a declarat că o altă problemă este reprezentată de ard.erea deșeurilor. Din această perspectivă, din toamnă anului 2021 s-au stabilit patrule în zonele roșii pentru a putea combate acest fenomen:

“În primăvară, am comandat un studiu de la un institut de cercetare şi am avut câteva rezultate care confirmă faptul că în continuare una dintre cele mai importante surse de poluare rămâne traficul. Sunt măsurători ştiinţifice din preluarea din filtre a compuşilor chimici care au fost adunate PM 10, PM 2,5 în staţiile oficiale şi au fost duse la laboratoarele de specialitate. Am constatat că în anumite perioade, foarte ciudat, în zilele de weekend, sâmbătă de cele mai multe ori apare acea contribuţie a unor incendieri. Împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov şi Garda de Mediu am stabilit pentru această toamnă patrule în punctele roşii, în acele sate unde împreună cu Poliţia din judeţul Ilfov, poliţiile locale din comune astfel încât să ţinem sub control acest fenomen.

sursa:https://sakaryabul.com/milioane-de-romani-ar-putea-fi-afectati-ministrul-mediului-anunta-ca-centralele-de-apartament-ar-putea-fi-interzise-8190?fbclid=IwAR1uSZxJmi4aS8ihMEKw9H05aEaSvCwGmv1YW82SraD8fGnOXXDWHxRIHq4

RECLAMĂ
Articolul precedentNouă polițiști au intrat în casa unui bărbat, la adresa greșită pentru a-l aresta. L-au scos în stradă aproape dezbrăcat
Articolul următorRasturnare de situatie. PNL a stabilit numele premierului. S-a votat in unanimitate