Acasă Stiri Măsuri dure în școlile din România după atacurile din Serbia! Vor intra...

Măsuri dure în școlile din România după atacurile din Serbia! Vor intra în vigoare în perioada următoare

156
0

Începe o săptămână extrem de importantă pentru legile educației. După luni întregi de controverse, proiectele vor fi în sfârșit dezbătute și votate.Săptămâna aceasta este decisivă pentru legile educației, după luni întregi de discuții și amânări.

RECLAMĂ

Se așteaptă raportul de la comisia de învățământ pentru a intra la dezbateri și vot final în plenul Camerei Deputaților, astfel că miercuri ar trebui să fie deja votate.

Un întreg capitol din aceste legi se referă la planul de combatere a violenței în școli. Sunt în continuare foarte multe întrebări cu privire la măsurile care vor fi luate în școlile din România după tragediile petrecute săptămâna trecută în Serbia.

Pentru a fi cât mai convingători, aleșii noștri vin cu soluții care mai de care mai fanteziste. România ar putea să contabilizeze numărul părinților care dețin arme de foc, iar lista ar putea fi pusă la dispoziția școlilor. 70 de mii de români au permis de port armă.

Mai mult, în scoli ar putea fi instalate detectoare de metal. Premierul Nicolae Ciucă spunea că există o legătură între ceea ce înseamnă educația în familie, școală și societate.

Printre măsurile deja votate, se numără instalarea de camere de supraveghere atât pe holuri, cât și în sălile de curs, însă doar cu acordul părinților. Imaginile vor fi folosite doar în cazul unor incidente.

Sunt și pedepse mai dure pentru elevii cu un comportament nepotrivit. Aceștia pot fi suspendați pentru o perioadă de 5 zile lucrătoare și maximum 15 zile pe an, iar în cazurile foarte grave se poate ajunge la exmatriculare. Va exista însă posibilitatea reînscrierii în următorul an școlar la aceeași unitate de învățământ sau la alta.

Se mai discută și despre alte măsuri, cum ar fi controlul elevilor în ghiozdane în fiecare zi la sosirea în școală sau înființarea unor camere de liniștire.Rămâne de văzut dacă vor fi luate și alte măsuri mai dure pentru a preveni incidentele grave.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/masuri-dure-scoli-romania-atacuri-serbia-legea-educatiei-673593.html

RECLAMĂ
Articolul precedent„Suntem ca UNICEF-ul, pe toți îi ajutăm!”» Andrei Ivan a luat cuvântul, după golul cu CFR
Articolul următorArtistă de muzică populară, dramă incredibilă! Și-a retezat limba in urma unui accident. La un pas să rămână mută