Acasă Stiri Măsură fără precedent: NICOLAS SARKOZY a fost ARESTAT preventiv

Măsură fără precedent: NICOLAS SARKOZY a fost ARESTAT preventiv

651
0

NICOLAS SARKOZY a fost plasat în arest preventiv, marţi dimineaţa, fiind implicat într-un dosar de trafic de influenţă.

RECLAMĂ

NICOLAS SARKOZY a fost arestat. Aceasta este  o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez, a declarat o sursă judiciară.

NICOLAS SARKOZY a sosit marţi dimineaţa la birourile Brigăzii Anticorupţie, unde urma să fie audiat. O maşină neagră cu geamuri fumurii, în care se afla fostul şef al statului în perioada 2007-2012, a sosit la sediul direcţiei centrale a poliţiei judiciare la Nanterre, în suburbia Parisului.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă fostul preşedinte a încercat să obţină informaţii de la un înalt magistrat privind o investigaţie care îl viza, în schimbul promisiunii unui post de prestigiu.

Avocatul lui NICOLAS SARKOZY a fost reţinut luni în acest presupus caz de trafic de influenţă şi încălcare a secretului de instrucţie. Thierry Herzog a fost reţinut pentru a fi interogat de biroul anticorupţie al poliţiei judiciare. Doi înalţi magistraţi francezi, Gilbert Azibert et Patrick Sassoust, audiaţi începând de luni, au mandatele de arestare prelungite cu 24 de ore, începând de luni, potrivit aceleiaşi surse. Ei au fost reţinuţi luni.

În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către Parchetul Naţional Financiar, anchetatorii vor astfel să afle dacă NICOLAS SARKOZY a fost informat în mod ilegal în legătură cu punerea sa sub ascultare.

Relansarea acestei afaceri judiciare survine în contextul în care NICOLAS SARKOZY este tot mai des citat în Franţa pentru o revenire în politică prin preluarea din nou a conducerii partidului său de dreapta (UMP), intrat într-o criză fără precedent din cauza unui scandal privind o serie de facturi false.

Reţea de informatori din justiţie şi poliţie şi finanţările ilegale pentru campanie

Anchetatorii bănuiesc existenţa unei adevărate reţele de informatori în sânul Justiţiei şi al Poliţiei franceze, prin care aceasta l-ar fi informat pe Sarkozy despre procedurile judiciare care îl vizau, scrie presa franceză.

Bănuielile anchetatorilor s-au manifestat cu ocazia unei investigaţii privind presupusa fianţare a campaniei electorale din 2007, a lui Nicolas Sarkozi, care îşi anunţase candidatura la funcţia supremă în stat, de către regimului libian al fostului disctator Muammar Gaddafi. Justiţia a procedat la interceptarea a două telefoane folosite de către Sarkozy, în 3 şi 19 septembrie 2013. Interceptările au scos la iveală faptul că fostul preşedinte francez şi avocatul său erau fosrte bine informaţi asupra procedurilor judiciare aflate în desfăşurare la Curtea de Casaţie privind o altă anchetă, aceea de sponsorizare ilegală a campaniei fostului şef al statului de către moştenitoarea miliardară a „imperiului” cosmeticelor L’Oreal, Liliane Bettencourt, reaminteşte presa franceză.
Les juges soupçonnent Nicolas Sarkozy d’avoir cherché à faciliter une promotion à Monaco de Gilbert Azibert en échange de renseignements sur l’avancée du dossier.

Thierry Herzog a répondu que Gilbert Azibert était affecté à la chambre civile et qu’il n’était en aucun cas en position de faire pression sur le président de la chambre criminelle de la Cour de cassation et les dix magistrats qui la composent.

Mais les enquêteurs ont relevé que l’avocat général avait accès au service intranet de la haute juridiction et qu’il connaissait Patrick Sassoust, qui est membre de la chambre criminelle de la Cour de cassation et est bordelais comme lui. sursa: www.romaniatv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentCruduţa îi pune lui Nilă ghiozdanul în spate!
Articolul următorTăriceanu: Voi candida la Preşedinţia României. Voi anunţa candidatura în această săptămână