Home Stiri Mărturia tatălui bebelușului mort după botez. Băiețelul a înghit 110 mililitri de...

Mărturia tatălui bebelușului mort după botez. Băiețelul a înghit 110 mililitri de apă. Reacția Patriarhiei

131
0
loading...

Tatăl bebelușului de doar șase luni care a murit după botezul care a avut loc la o biserică din Suceava susține că băiețelul a înghițit 110 ml de apă. Bărbatul a explicat cum a avut loc întregul incident.

loading...
loading...

Mărturia tatălui bebelușului mort după botez. Bărbatul a povestit pentru Monitorul de Suceava cum a decurs întreaga slujbă. Acesta susține că preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar acesta a inhalat 110 ml de apă.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”.

Mărturia tatălui bebelușului mort după botez. Doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a spus că bebelușul a fost adus la UPU Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat, a fost internat pe secția ATI, dar a murit luni dimineață. Medicul a confirmat pentru sursa citată că bebelușul a aspirat lichid în plămâni.

Reacția Patriarhiei Române

Patriarhia Română a emis un comunicat în care explică care este tehnica pe care preoții trebuie să o folosească în cazul botezării bebelușilor și susține că taina Botezului se face de către preot prin „afundare” în apă, dar că, în cazuri de necesitate sau în funcție de starea de sănătate a copilului, există și posibilitatea botezării prin turnarea apei pe creștetul copilului.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, scufundarea copilului în apă se face pentru două, trei secunde, dar există și varianta turnării apei pe creștetul bebelușului.

„Taina Botezului, conform canoanelor apostolice, se oficiază în Bisericile Ortodoxe de către preot sau episcop prin întreită în numele Sfintei Treimi. Această afundare durează două/trei secunde și presupune protejarea strictă a copilașului, al cărui spate și a cărui ceafă sunt sprijinte cu mâna dreaptă, gura și nasul fiind protejate atent de căușul mâinii stângi, în așa fel încât acesta să nu poată înghiți niciun strop de apă în secundele cât este afundat rapid de trei ori. Această scurtă afundare se face după ce oficiantul Tainei se asigură că pruncul a inspirat aer. Există și posibiltatea botezării prin turnarea apei pe creștetul copilașului, tot de trei ori, în numele Sfintei Treimi, această decizie putând fi luată în cazuri de necesitate sau în funcție de starea de sănătate a copilașului”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

sursa : https://www.romaniatv.net/marturia-tatalui-bebelusului-mort-dupa-botez-baietelul-a-inghit-110-mililitri-de-apa_5239823.html

loading...
loading...