Acasă Stiri Managerul spitalului din Botoșani a revenit pe un post de conducere, după...

Managerul spitalului din Botoșani a revenit pe un post de conducere, după moartea tinerei însărcinate. Ce funcție ocupă acum

358
0

Managerul spitalului din Botoșani a revenit pe un post de conducere, după moartea tinerei însărcinate. Cu ce se ocupă acum Călin Anghel Iulian, în urma tragediei care a șocat întreaga țară.

RECLAMĂ

Fostul manager al spitalului în care o tânără gravidă a suferit și a murit în chinuri, după șapte ore de așteptare, a revenit la conducerea unei instituții din Botoșani după demiterea sa.

Managerul spitalului din Botoșani, din nou pe un post de conducere

Nemulțumirile legate de tragicul deces al tinerei gravide, care a suferit șapte ore de agonie înainte de a-și pierde viața în spitalul condus de Călin Anghel Iulian, au dus inițial la destituirea acestuia din funcția de manager. Cu toate acestea, revolta publică și indignarea comunității au fost adânc înrădăcinate, iar recent s-a aflat că fostul manager nu va rămâne fără o funcție de conducere.

Astfel, Călin Anghel Iulian a obținut postul de director executiv adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Botoșani, o poziție care, conform informațiilor, este asociată cu un salariu semnificativ. Revenirea sa într-o funcție de conducere, în contextul tragic al decesului tinerei mame, a stârnit reacții mixte în comunitate și a ridicat întrebări cu privire la consecințele acțiunilor în astfel de situații.

În timp ce controversa în jurul revenirii lui Călin Anghel Iulian la conducerea unei instituții persistă, părinții tinerei de 25 de ani care a suferit și a pierit încă așteaptă răspunsuri și dreptate pentru tragedia lor. Oamenii din Botoșani și-au manifestat nemulțumirea în repetate rânduri, cerând ca astfel de evenimente tragice să nu se mai repete și să se facă lumină în acest caz.

Alexandru Rafila, reacție neașteptată după moartea tinerei

Alexandru Rafila susține că tragedia nu a fost doar rezultatul lipsei asistenței medicale adecvate, ci și al neglijenței medicului de gardă, aruncând astfel o lumină cruntă asupra problemelor sistemului medical din România.

Ministrul Sănătății a vorbit despre deficitul acut de personal medical care afectează sistemul medical, subliniind că acesta este un factor crucial în eșecul furnizării unei asistențe adecvate pacienților. Cu un număr insuficient de medici și personal de îngrijire, sarcina de a oferi îngrijirea necesară devine copleșitoare pentru cei prezenți în spitale.

„Este o situație apăsătoare pentru toată lumea. Aș vrea să vă spun cum este situația. Sunt puține spitale care aparțin Ministerului Sănătății. Cel de la Botoșani aparține autorităților locale. Acest lucru este rezultatul unor decizii politice luate în urmă cu mai mulți ani. Acest lucru a dus la reducerea ajutorului în ceea ce privesc asigurarea serviciilor de sănătate. Noi avem în subordine circa 60 de spitale, iar restul de peste 300 aparțin autorităților locale. Astfel, pârghiile de intervenții ale Ministerului Sănătății sunt reduse”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit Antena 3 CNN.

Pe lângă acest aspect, Alexandru Rafila a abordat și problema suspendării medicilor care nu își îndeplinesc corect îndatoririle.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/managerul-spitalului-din-botosani-a-revenit-pe-un-post-de-conducere-dupa-moartea-tinerei-insarcinate-ce-functie-ocupa-acum-315433.html

RECLAMĂ
Articolul precedentMondenă de la noi, rămasă desculță la o petrecere cu ștaif! Vedetei i-au fost furate încălțările de mii de euro
Articolul următorPrimele imagini cu Leo de la Strehaia în libertate! Sponsorul maneliștilor a ieșit din închisoare, după 2 ani de pedeapsă. Ce mesaj a transmis când a ajuns acasă –>