Acasă CoronaVirus LOCKDOWN în România: Bugetarii vor lucra de acasă, program decalat unde nu...

LOCKDOWN în România: Bugetarii vor lucra de acasă, program decalat unde nu e posibilă telemunca

520
0

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, la începutul ședinței de Guvern, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 10.000 de noi cazuri de coronavirus în România, că restricțiile actuale nu mai sunt suficiente pentru gestionarea pandemiei, motiv pentru care este nevoie de următoarele deciziii: 

RECLAMĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional – şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 9, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată. Preşedintele a pledat pentru alegeri, argumentând că ”democraţia nu poate fi pusă în paranteză”. Premierul Ludovic Orban a declarat că aplicabilitatea măsurilor trebuie să fie de luni.

„Suntem pe buna dreptate, cu totii, ingrijorati. Am avut azi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut si azi multi, prea multi, care au decedat, si trebuie sa fim foarte realisti. Sunt necesare masuri ferme, masuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Masurile care s-au luat pana acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare masuri in plan national precum scolile sa treaca toate in online, angajatii si din public si din privat sa treaca la telemunca peste tot unde este posibil, magazinele trebuie sa fie inchise seara, cel tarziu la ora 21.00, circulatia pe timpul noptii trebuie restrictionata, petrecerile publice si private interzice, targurile si pietele trebuie inchise, portul mastii trebuie sa devina obligatoriu peste tot in tara in toate locurile publice indiferent daca este in interior si exterior, iar firmele si autoritatile trebuie sa isi decaleze programul de functionare astfel incat transportul public sa functioneze cu o incarcatura mai mica si permitand astfel distantarea suficienta”.

Sursa: rtv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentAvertismentul unui profesor de sănătate publică: Vom intra într-un hard lockdown până în ianuarie
Articolul următorPoliţist din Gorj, răpus de COVID-19. Corpul Naţional al Poliţiştilor, mesaj plin de durere