Acasă Stiri Avertismentul unui profesor de sănătate publică: Vom intra într-un hard lockdown până...

Avertismentul unui profesor de sănătate publică: Vom intra într-un hard lockdown până în ianuarie

390
0

Un profesor de sănătate publică de la Universitatea Babeș Bolyai susține că noile măsuri pentru coronavirus luate de autorități nu sunt suficiente pentru combatarea pandemiei. Răzvan Cherecheş a precizat că restricțiile vor relaxate în preajma alegerilor.

RECLAMĂ

Profesorul susține că România va intra într-un hardlockdown până în ianuarie, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Vom testa mai puţin, vom avea mai puţine cazuri şi vom scădea sub 3. Vom relaxa măsurile înainte de alegeri, pentru ca populaţia să fie mulţumită la alegeri. (…) După alegeri, numărul de teste va creşte din nou, vom descoperi că situaţia e dramatică şi vom intra într-un hard lockdown până în ianuarie

De asemenea, acesta a afirmat că anchetele epidemiologice se fac târziu, iar din acest motiv acestea sunt perfect inutile.

”Toate studiile arată că prindem cam o zecime dintre cei care sunt pozitivi. Testarea ar trebui să fie gratuită, punct. Toţi contacţii celor care au fost expuşi ar trebui testaţi. La noi, anchetele epidemiologice se fac cu întârziere de zile, ceea ce le face perfect inutile. Nu controlăm nimic. Sunt ţări care au alocat mii de persoane pentru anchetele epidemiologice. La noi se lucrează cu voluntari, fără protocoale standardizate, fără să existe fonduri, fără resursă umană suplimentară”, a afirmat acesta.

sursa: rtv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentŞcolile ar putea rămâne închise până pe 31 decembrie
Articolul următorLOCKDOWN în România: Bugetarii vor lucra de acasă, program decalat unde nu e posibilă telemunca