Acasă SĂNĂTATE Lipsa acestui mineral provoaca balonare, inflamatii, oboseala, tensiune arteriale si nu numai

Lipsa acestui mineral provoaca balonare, inflamatii, oboseala, tensiune arteriale si nu numai

1036
0

Cand ne imbolnavim, corpul nostru isi pierde vitaminele si mineralele necesare. Scaderea acestor minerale poate prelungi boala si, adesea, agraveaza starea. De exemplu, daca aveti gripa, puteti pierde si electrolitii, substante care devin ioni in organism. Cei mai frecvente electroliti din corpul nostru sunt sodiu si potasiu. Dezechilibrul electrolitic afecteaza organele vitale, cum ar fi rinichii, inima si plamanii.

RECLAMĂ

Iata simptomele de potasiu scazut in organism:

1. Retinerea excesului de lichid. Lipsa de potasiu poate duce la un nivel ridicat de sodiu, deoarece potasiul ajuta la reglarea cantitatii de sare din corpul nostru. Daca nu aveti suficient potasiu, puteti suferi de edeme persistente. Un efect secundar suplimentar este tensiunea arteriala crescuta. 2. Probleme digestive: Nivelul scazut de potasiu poate cauza probleme intestinale. Inflamatia crescuta, balonarea sunt semne frecvente de niveluri ridicate de sodiu si de potasiu scazut. Se recomanda utilizarea alimentelor bogate in potasiu pentru a mentine buna functionare a sistemului digestiv.

3. Probleme cu sistemul nervos. Potasiu este responsabil pentru functionarea normala a sistemului nostru nervos. Cand nu primim suficient potasiu, avem adesea o senzatie de furnicaturi in membre.

4. Tulburari cardiace. Potasiul, ca si alti electroliti, afecteaza capacitatea organismelor noastre de a conduce electricitate. Deoarece inima bate in concordanta cu impulsurile electrice, atunci cand pierdem capacitatea de a conduce electricitate datorita nivelului scazut de potasiu, ritmul cardiac este perturbat. Cand potasiul nu este suficient, inima noastra poate incepe sa vibreze si sa pulseze.

5. Oboseala si slabiciune constanta. Slabiciunea generala, oboseala rapida si severa este un semn al scaderii nivelului de potasiu. Daca va aflati in mod constant in dificultate cu una sau mai multe dintre aceste probleme, incercati sa completati dieta cu alimente bogate in potasiu:

6. Fructe. Fructe, cum ar fi rodii, banane, caise si avocado, sunt ideale pentru cei care nu au potasiu. Rodia contine mai mult de 650 de miligrame de potasiu. Caisele, in special uscate, vor ajuta la cresterea nivelului de potasiu. Doar o jumatate de cana de caise uscate poate furniza aproape 800 de miligrame de potasiu. Avocado contine mai mult de 1.000 de miligrame de potasiu, un aliment important pentru cei care au nevoie pentru a creste nivelul de potasiu.

7. Spanacul. Contine o cantitate mare de potasiu! Doar adaugati-l la salate.

8. Cartofi dulci. Cartofii dulci sunt alimente bogate in potasiu cu aproximativ 850 de miligrame la fiecare 100 de grame. In plus, au de asemenea o doza mare de beta-caroten si vitamina C.

Sursa: bzi.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentDublă crimă la Satu Mare. Două femei din Bârsău, ucise în casă de doi maghiari
Articolul următorBărbat din Bucureşti, arestat după ce a intrat la furat într-o biserică şi a atacat un angajat