Acasă Stiri La începutul săptămânii viitoare, România ar putea depăși vârful pandemiei de Covid-19....

La începutul săptămânii viitoare, România ar putea depăși vârful pandemiei de Covid-19. Horațiu Moldovan: „Să nu reaprindem focare”

392
0

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan spune că în România rata de vindecare a pacienţilor cu SARS-CoV-2 este una mare, iar rata mortalităţii este mică prin comparaţie cu alte ţări din Europa. Mai mult, Moldovan susține că „cel mai probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”.

RECLAMĂ

Sistemul sanitar românesc poate primi, în secţiile de terapie intensivă, de două ori mai mulţi pacienţi cu COVID-19 faţă de numărul celor internaţi în prezent.

„Aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, explică Moldovan.

Media de cazuri noi de Covid-19 este de 300 pe zi în România

„Dacă urmărim graficul în ultimele zile, aproape că se poate contura tendinţa unui platou, deci ne îndreptăm spre o medie de pacienţi confirmaţi pe zi cam de 300. Deci aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, cum dau impresia cifrele succesive că s-ar întâmpla, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, a afirmat Horaţiu Moldovan, marţi seară, la un post tv.

Moldovan: Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”,

El a spus că în România procentul de vindecări este unul mare, iar rata mortalităţii cauzate de COVID-19 este mică, în comparaţie cu alte ţări europene.

„Obţinerea acestor rezultate este consecinţa respectării de către populaţie a măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne le-au implementat. Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”, a adăugat Moldovan.

Întrebat care este capacitatea reală a sistemului sanitar românesc de a trata pacienţi care au nevoie de terapie intensivă, reprezentantul Ministerului Sănătăţii a afirmat că în jur de 250 de români infectaţi au nevoie de internare la ATI şi că aceştia „au cele mai mari şanse, pentru că zona de terapie intensivă este cea de maximă tehnologie medicală”.

Sursa: a1.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentRevoltă într-o comună din Maramureș din cauza furturilor ilegale de păduri: ‘Ne fură pădurile!’
Articolul următorANM e emis noi avertizări meteo în România. Cod portocaliu de ninsori viscolite în 13 județe, zona de munte