Acasă Stiri Invazie de mascaţi la tabăra de nomazi. Romii de la Făcăi, luaţi...

Invazie de mascaţi la tabăra de nomazi. Romii de la Făcăi, luaţi pe buldozere

548
0

Şase locuinţe ridicate fără forme legale în cartierul Făcăi au fost demolate în această dimineaţă de echipele RAADPFL Craiova. Este vorba despre o tabără de romi care se aciuase în zonă de ceva timp şi care îi adusese în pragul disperării pe vecini.

RECLAMĂ

În zona respectivă trăiau câteva zeci de romi care, potrivit poliţiştilor, comiteau tot soiul de infracţiuni. De la furturi la scandaluri sau legături ilegale la reţeaua de electricitate. Vecinii se plâng că le era teamă să mai iasă din case, din cauză că romii sunt foarte violenţi. „Mie mi-a zis unul că mă violează. De o săptămână nu mai ieşeam din casă de frică. Îţi era teamă să laşi şi copilul la poartă, că ei se plimbă cu tot felul de motorete, motociclete şi nu se uită pe unde merg. Foarte bine a făcut primăria că i-a demolat”, a spus una dintre locatarele din zonă.

Au fost demolate şase gospodării şi anexe şi au fost lăsate pe temelii doar acele construcţii care au fost ridicate pe terenul localităţii Podari. Practic, delimitarea din Podari şi cartierul Făcăi se face printr-un canal colector. Vorbim despre o distanţă de doar aproximativ zece metri. „Oamenii aveau domicilii prin Coţofeni, Măceşu de Sus, Caracal sau Segarcea. Copiii vor fi preluaţi şi predaţi Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Oamenii stăteau aici de mai mulţi ani şi au ridicat mai multe clădiri fără forme legale”, a precizat şeful Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu.

Doar una dintre cele şase construcţii demolate era conectată legal la electricitate. sursa: micapi

RECLAMĂ
Articolul precedentBREAKING NEWS Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN!
Articolul următorDacă promovează în Liga 1 Damila Măciuca se transformă în Universitatea Craiova?