Home POLITICA Încurcătură de zile mari: Managerul Ambulanţei Teleorman, dat afară de Sorina Pintea....

Încurcătură de zile mari: Managerul Ambulanţei Teleorman, dat afară de Sorina Pintea. Azi i s-a spus că revocarea e o eroare

139
0
loading...

Managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, a fost revocat din funcţie în ultima zi de lucru a Sorinei Pintea. Marţi, Popescu a fost sunat de Ministerul Sănătăţii şi i s-a spus că revocarea a fost o greşeală.

loading...
loading...

Sorina Pintea a semnat în ultima sa zi de mandat un ordin de revocare a managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu. 

Marţi, acesta a fost sunat de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi i s-a spus că revocarea a fost o eroare. 

„Da, am fost revocat de doamna Pintea în ultima ei zi la minister. Chiar acum am fost sunat să mi se spună că totul a fost o eroare. Dar ordinul a fost emis şi, legal, eu acum nu mai sunt managerul acestui serviciu. Eu nu înţeleg de ce se întâmplă toate astea, e o situaţie pe care eu nu o înţeleg”, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Popescu.

Acesta a fost revocat pentru că ar îndeplini condiţiile de vechime necesare ocupării postului. 

De altfel, Sorina Pintea a mai încercat revocarea lui Cristian Popescu şi în trecut, dar pentru că nu i s-a găsit înlocuitor, a rămas în funcţie. Oficial, însă, Ambulanţa Teleorman nu mai are manager după ultima revocare, existând posibilitatea ca angajaţii să nu îşi ia banii, deoarece Popescu era singurul cu drept de semnătură. 

În luna mai, câteva zeci de angajaţi de la Ambulanţa Teleorman au protestat în curtea instituţiei, după ce Popescu a fost revocat şi atunci din funcţie. 

„Eu când am fost numit, alta era legislaţia pentru numire şi, după un an de zile, s-a schimbat şi prevedea ca managerul să aibă o vechime de 6 ani şi 6 luni, eu am trei ani şi jumătate, acesta fiind şi motivul pentru care n-am putut să mă înscriu la concurs. Au fost nişte sesizări din partea presei locale”, spunea atunci Cristian Popescu. 

Potrivit acestuia, niciunul dintre colegii săi nu îndeplineşte condiţiile cerute de lege pentru a ocupa acest post: „Acum s-au pomenit că au semnat ordinul de revocare, dar nu au înlocuitor, fiindcă nimeni din cadrul instituţiei nu îndeplineşte criteriile impuse de funcţie”.

Sursa: mediafax

loading...
loading...