Acasă STIRI SPORTIVE Halep a doborât şi Marele Zid Chinezesc: Simona e în semifinale la...

Halep a doborât şi Marele Zid Chinezesc: Simona e în semifinale la Wimbledon după o victorie nebună cu Zhang

487
0

Simona Halep a reuşit să întoarcă soarta unui meci început slab, în care a fost condusă cu 3-0 şi 4-1, pentru a ajunge la doi paşi de al doilea Grand Slam din carieră.

RECLAMĂ

Halep a început surprinzător de slab partida cu Shuai Zhang (50 WTA), mai ales că părea a fi pe val, după duelurile câştigate la pas cu Azarenka (40 WTA) şi cu Gauff (313 WTA).

În doar câteva minute, Zhang s-a dus la 3-0 şi Halep s-a chinuit, inclusiv în game-ul patru, pentru a-şi face serviciul la deuce şi a puncta pe tabelă. În continuare însă, chinezoaica a zburdat pe teren şi s-a distanţat la 4-1! Al 6-lea game al primului set a schimbat însă cursul partidei!

Halep a fost condusă pe serviciul ei cu 40-15 şi Zhang a avut primele două mingi de 5-1. Simona a reuşit să forţeze, totuşi, intrarea în deuce, iar de aici a urmat cel mai lung game al setului în care Zhang a mai irosit două mingi de 5-1. Halep şi-a păstrat calmul, a depăşit momentul greu şi, în loc să fie condusă cu 5-1, a reuşit să se apropie la 4-2.

Cu un moral ridicat, constănţeanca a egalat apoi (4-4) şi, având în vedere n-a mai venit niciun break, s-a ajuns la 6-6. În tiebreak, Halep a condus în permanenţă şi s-a impus cu 7-4.

După o astfel de revenire spectaculoasă, setul doi a devenit mult mai uşor pentru Simona. Aceasta a condus încă de la primul game, s-a dus la 5-1 şi şi-a adjudecat victoria cu 6-1.

În semifinale, Halep va juca fie cu Svitolina (8 WTA), fie cu Muchova (68 WTA).

Sferturi

S. Williams (10 WTA) – Riske (50 WTA)

Strycova (54 WTA) – Konta (18 WTA)

Svitolina (8 WTA) – Muchova (68 WTA)

Halep (7 WTA) – Zhang (50 WTA)
7-6, 6-1

Sursa: Adevarul

RECLAMĂ
Articolul precedentDezinsecție cu apă chioară: suntem invadați de țânțari periculoși, care pot transmite boli fatale
Articolul următorNINSOARE ÎN MIJLOCUL VERII, ÎN MARAMUREȘ