Acasă Stiri Fiscul ia coafezele și cosmeticienele la control! Sunt somate de ANAF să...

Fiscul ia coafezele și cosmeticienele la control! Sunt somate de ANAF să își plătească impozitele

145
0

Coafezele și cosmeticienele sunt somate de ANAF să își plătească impozitele. De asemenea, și alte cadre care lucrează în domeniul înfrumusețării și care sunt angajate în activități independente vor trebui să-și declare veniturile pentru a putea fi impozitate conform legii. Aceasta face parte dintr-un program de „informare” inițiat de Fisc, menit să încurajeze conformitatea fiscală în aceste domenii.Coafezele și cosmeticienele sunt somate de ANAF să își plătească impozitele

RECLAMĂ

Agenția Națională de Administrare Fiscală a demarat un program la nivel național începând cu luna martie, axat pe conformarea contribuabililor care obțin venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. Această inițiativă continuă eforturile demarate în 2022 de sprijinire a contribuabililor din acest domeniu în respectarea obligațiilor fiscale (cum ar fi înregistrarea, declararea și plata impozitelor).

Inițial, ANAF se concentrează pe campanii de informare, urmând ca ulterior să înceapă verificări și să aplice amenzi celor care nu își îndeplinesc obligațiile fiscale către stat.
Această inițiativă reprezintă o continuare a eforturilor demarate în 2022 de către Fisc pentru a sprijini contribuabilii din sectorul înfrumusețării în îndeplinirea obligațiilor fiscale. Aceste eforturi includ înregistrarea, declararea și plata impozitelor, cu scopul de a promova conformitatea fiscală în acest domeniu.

Scopul programului de conformare este să crească nivelul de conștientizare al contribuabililor care obțin sau urmează să obțină venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. ANAF susține că o informare adecvată va duce la o mai mare înțelegere a obligațiilor fiscale asociate cu aceste venituri. De asemenea, acest demers va diminua riscul de penalizări sau amenzi în cazul unor controale sau inspecții fiscale.

„Grupurile ţintă ale acestui program de conformare sunt, pe de-o parte, persoane fizice care obţin venituri din acest gen de activităţi (PFA, II, IF, persoane care au absolvit cursurile unor şcoli de profil, alte persoane fizice identificate din surse deschise) şi, pe de altă parte, angajatori care activează în domeniu, furnizori de formare profesională etc”, a transmis ANAF într-un comunicat.

ANAF va organiza seminarii online

La fel cum s-a întâmplat și în anii precedenți, ANAF va distribui materiale informative privind impozitarea veniturilor provenite din furnizarea de servicii în industria înfrumusețării și va organiza seminarii online cu tema „Completarea și depunerea Declarației Unice (Formular 212)”.

Contribuabilii pot apela la Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru a primi ajutor în legătură cu aspectele fiscale și pentru a-și putea îndeplini în mod corect responsabilitățile fiscale.

Deși liderii politici au repetat că nu vor majora taxele, impozitele sau accizele, mulți români resimt o scădere a nivelului de trai. Românii găsesc că este tot mai dificil să își gestioneze cheltuielile zilnice, având rareori șansa să își permită să pună bani deoparte. În schimb, pentru majoritatea, banii se epuizează înainte de încasarea noului salariu. Această situație pune o presiune semnificativă asupra bugetelor românilor.Un aspect mai puțin cunoscut este fenomenul inflației, care afectează veniturile oamenilor mai mult decât taxele sau impozitele. Inflația constă într-o creștere constantă a prețurilor, erodând puterea de cumpărare a banilor și având un impact direct asupra nivelului de trai al oamenilor. Inflația poate fi asemănată cu o taxă subtilă, aplicată fără necesitatea unei decizii legislative explicite. Coafezele și cosmeticienele sunt somate de ANAF să își plătească impozitele, urmând ca ulterior să înceapă verificări și să aplice amenzi celor care nu își îndeplinesc obligațiile fiscale către stat.

sursa: https://stirilebzi.ro/fiscul-ia-coafezele-si-cosmeticienele-la-control-sunt-somate-de-anaf-sa-isi-plateasca-impozitele-25175?utm_source=PATR&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-POST&fbclid=IwAR2SaPAqU2NVthaCPXsmv053I8AdW73u428kvinvQLX-thnF-N83iD2ukMo_aem_ATjswK_BiqBu82QWN3lEinZ6BcLwPdbYwQMxUFsHoIpmUXO8LZ_WiMwdQuuYBZG6mfjtVALPEH6tqoe20dHTLrCI

RECLAMĂ
Articolul precedentAlina Ceușan este însărcinată din nou! Influencerița și Raul Tișa vor deveni părinți pentru a doua oară:” Cel mai frumos dar…”
Articolul următorEl va fi noul antrenor principal de la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru a luat decizia finală