Acasă Stiri Fetița cu coronavirus care a ales spitalul, ca să-și protejeze mama, s-a...

Fetița cu coronavirus care a ales spitalul, ca să-și protejeze mama, s-a întors acasă. „Am suferit puţin, dar am procedat corect”

768
0

Ariana, fata cu Covid care s-a internat pentru a-şi proteja mama bolnavă de cancer, s-a întors acasă de câteva zile, după cele 14 zile de spitalizare.

RECLAMĂ
  • Fetița de 12 ani și-a făcut singură bagajul ca să plece la spital, pentru a-și proteja mama neinfectată.
  • Mama ei a suferit o operaţie din cauza unei afecţiuni oncologice, iar copilul s-a temut că o expune unui pericol fatal

În urmă cu câteva săptămâni, copila de 12 ani din Oradea și mama ei au petrecut câteva ore pe o terasă alături de niște prieteni care aveau coronavirus, fără să știe că sunt infectați. Ulterior, testele pentru COVID-19 au indicat că Ariana a luat și ea virusul, iar fata a decis să se interneze în spital, singură, ca să-și protejeze mama.

Gestul fetei a fost aplaudat atât de cadrele medicale, cât și de oamenii simpli, care i-au transmis mesaje de apreciere și încurajare.

„Nu mă aşteptam să ajung subiect de presă. Am făcut ce cred că ar fi făcut în aceeaşi situaţie orice copil pentru părinţii săi şi orice părinte pentru copiii lui”, le-a zis Ariana jurnaliștilor ebihoreanul.ro.

Ariana şi-a făcut singură bagajul, în care, a spus acum, şi-a pus și câteva cărţi. Ariana, spune mama, este un elev bun, care a terminat clasa a V-a, la o şcoală din centrul oraşului, cu 10 pe linie, mai puţin la matematică, disciplină la care e „când de 7, când de 9.”

Despre experienţa de „pacient Covid” Ariana crede că a fost „aventura vieţii” sale de până acum. „După ce am ajuns la secţia de Infecţioase din strada Republicii am aşteptat cam o jumătate de oră să mi se facă internarea. De cum am intrat în clădire şi pe măsură ce mergeam pe coridor spre salon, un „astronaut” împrăştia cu dezinfectant peste tot în urma mea. Mă simţeam eu însămi ca un mic virus care pătrunde într-o cameră de unde nu va mai ieşi două săptămâni”, povesteşte fata. După câteva ore, seara, o asistentă avea s-o găsească tot în hainele de stradă. „M-a întrebat dacă voi rămâne aşa 14 zile. Atunci mi-am dat seama cât de mult voi sta singură şi închisă…”.

Ariana spune că s-a simţit ciudat când, aflată în spital, a citit articolul despre ea: „Nu cred că am făcut ceva „uau”, ci ceea ce trebuia pentru mine şi pentru mami”, zice fata, adăugând că n-a simţit deloc că s-ar fi sacrificat.

Sursa: observatornews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentAlertă de ploi, grindină și vijelii în România. 19 județe, sub cod galben de vreme severă până la noapte
Articolul următorPovestea maidanezului care vinde mașini la un showroom auto. Are ecuson de angajat și profil de Instagram