Home Stiri Festin la puscarie! Sarmale, ciorba de porc si cozonac pentru Adrian Nastase!...

Festin la puscarie! Sarmale, ciorba de porc si cozonac pentru Adrian Nastase! Trei milioane de pensionari nu-si permit asa ceva pe masa de Craciun

548
0
loading...

Mancare de la cazan pentru Adrian Nastase de Sarbatori. Asta va avea pe masa de Craciun fostul premier. Pe langa pachetul adus de acasa de familie, fostul premier se poate servi cu sarmalele si ciorba de porc pregatite de bucatarii de la Penitenciarul Jilava de langa Capitala. Trist este ca peste trei milioane de pensionari nici macar nu indraznesc sa viseze la un asemenea rasfat de Craciun!
“Conform regulilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor, niciun detinut, nici macar Adrian Nastase, nu are voie sa primeasca in pachetul de maximum 10 kg decat cozonac, conserve, legume, fructe si sucuri”, au declarat surse judiciare pentru WOWbiz.ro. Aceleasi surse ne-au spus ca de Craciun, meniul de la Jilava contine sarmale de porc sau vita, ciorba de porc, muraturi asortate si cozonac.

loading...
loading...

De Revelion, bucatarii pregatesc pentru detinuti ciorba de porc sau vita, friptura la gratar, tot din porc sau vita, cu piure de cartofi si gogosi.

Meniul de care detinutii se vor bucura de Craciun este un vis frumos pentru mai bine de trei milioane de batrani din Romania, la care se adauga milioanele de persoane defavorizate. “Saracia in Romania in randul pensionarilor a atins cote maxime. Peste trei milioane de batrani isi vor lua doar o aripa de pui de Craciun din care vor face doua feluri de mancare. Aici s-a ajuns din cauza politicienilor. Iar meniul de la puscarie este un rasfat la care pensionarii nici nu viseaza. Este foarte trist ce se intampla”, ne-a declarat Stefan Dumitrescu, presedintele Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania

“Nastase nu iese la plimbare împreuna cu alti detinuti, fiind însotit permanent de gardieni. Mai mult chiar, colegii de inchisoare ai lui Adrian Nastase nici macar nu se pot apropia de el”, sustin sursele noastre. Si asta deoarece, conform Administratiei Nationale a Penitenciarelor, fostul premier face parte dintr-un grup de persoane care prezinta anumite vulnerabilitati, precum fosti magistrati, procurori, politisti. Prin lege, personalul penitenciarului este obligat sa ii protejeze fizic. “Astfel, Adrian Nastase se deplaseaza în prezenta unui gardian la diferitele activitati pe care le are in penitenciar. Masa ii este servita in camera, insa acest lucru se face la fel la nivelul intregului penitenciar, deoarece nu sunt sali de mese”, a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Georgiana Gherman.

In urma cu cateva saptamani, avocatul lui Nastase, Ion Cazacu, a declarat ca fostul premier “nu vrea sa beneficieze de cele 24 de ore permise de lege pentru a putea fi alaturi de familie in perioada sarbatorilor de iarna”. Cazacu a mai spus ca Nastase va ramane in penitenciar, urmand sa fie vizitat de familie. Intrebat ce-si doreste Adrian Nastase de sarbatori, avocatul a spus ca Nastase spera sa se inceapa tiparirea cartii sale si sa aiba loc lansarea publica a acesteia.
sursa: http://www.wowbiz.ro

loading...
loading...