Acasă Stiri Explicațiile mamei de 15 ani al cărei bebeluș a murit în casă....

Explicațiile mamei de 15 ani al cărei bebeluș a murit în casă. A sunat la 112, dar medicii au ajuns prea târziu

335
0

Este anchetă într-o familie din Ploiești, unde un bebeluș de numai două luni a murit, iar mama lui, în vârstă de 15 ani, spune că înecat cu lapte. Tânăra mai are un copil de doi ani, iar tatăl este un bărbat de 30 de ani.

RECLAMĂ

Poliția investighează atât decesul celui mic într-un dosar de ucidere din culpă, cât și acuzația de act sexual cu o minoră, care îl vizează pe tatăl copiilor.

Mama celor 2 copii, în vârstă de numai 15 ani, povestește că, deodată, bebelușul ei de două luni n-a mai respirat, iar ea n-a știut cum să-l ajute. A sunat la 112, însă când au sosit medicii era prea târziu.

Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ploiești: „Copilul prezenta urme de vărsătură la nivel facial, era marmorat, s-a menținut în asistolă, deci în stop cardio-respirator pe toată durata manevrelor de resuscitare care s-au întins cam 40 de minute”.

Copila, care a născut prima dată la 13 ani, era în evidența autotirăților pentru protecția copilului. Dar, asistenții sociali n-au știut că fata a rămas din nou gravidă și, în urmă cu două luni, a adus pe lume cel de-al doilea copil.

Corina Nicola, DPC Prahova: „Copilul a beneficiat și beneficiază de masură de protecție în cadrul familiei extinse. Copilul are o dezvoltare corespunzătoare și nu au fost semnalalte niciun fel de probleme referitoare la condițiile în care este îngrijit”.

Ultimele date oferite de Eurostat arată ca 23 la sută dinte mamele minore din Uniunea Europeana sunt din România. Vorbim de peste 8.600 de tinere dintre care 725 aveau mai puțin de 15 ani când au născut. De la începutul anului, doar în Prahova 133 de adolescente au devenit mame.

Călun Boeru, medic coordinator Maternitatea Ploiești: „Eu cred că ar trebui integrate într-un anumit centru, într-un anumit colectiv unde să se dezvolte. Pentru că, dacă facem o analiză, vedem că până la 18 ani aceste mame cu copil mai au sarcini”.

Simona Ștefănoiu, psiholog: „Bineînțeles că este traumatizant pentru un copil să dea naștere unui copil, pentru că el are nevoile lui pentru copilăria lui și să le amestecăm aceste realități s-ar putea să fie destul de greu. În general îi include în programe de consiliere, doar că nu e suficient”.

Polițiștii din Prahova anchetează decesul bebelușului și îl au în vedere și pe tatăl copiilor, un bărbat de 30 de ani. De altfel, și în urmă cu doi ani omului i s-a făcut un dosar penal, când partenera lui a născut prima oară.

Sursa: StirilePROTV

RECLAMĂ
Articolul precedentCuliță Sterp a cerut judecătorilor să îi ridice controlul judiciar. Victima accidentului și-a retras plângerea
Articolul următorUn virus care provoacă infecții severe a îmbolnăvit mii de copii, în multe țări. În România avem zeci de bebeluși internați