Acasă Interviuri EXCLUSIV: INTERVIU CU INTERPRETA DE MUZICA POPULARA, GEORGIANA ION

EXCLUSIV: INTERVIU CU INTERPRETA DE MUZICA POPULARA, GEORGIANA ION

2763
0

Reporter: De cîţi ani “slujiţi” cîntecul popular?
GEORGIANA ION:De cand ma stiu am o legatura speciala cu folclorul dar am constientizat asta mult prea tarziu.N-as spune ca l-am „slujit” ci mai degraba ca am incercat cu timpul sa il inteleg ca mai apoi sa-l pot simti .

RECLAMĂ

Rep: Cate albume aţi reuşit să imprimaţi până acum si care sunt acestea?
Georgiana Ion:Nu cred ca are vre-o importanta numarul albumelor,important este continutul lor.Eu as spune ca am adus publicului 18 piese care pot cantari cat 18 albume.Toate aceste cantece se afla pe un album pe care l-am numit sugestiv ”Ce-am auzat din batrani”pentru ca tot materialul este cules cu truda si cu migala in decursul mai multor ani de pe Valea-Dunarii. Sunt cantece vechi,pe care le-am cosmetizat cat a fost cazul,fara sa le stric structura .

Rep.: Care este cîntecul care v-a consacrat?
Georgiana Ion:Nu ma consider un artist consacrat,sunt un om care isi cultiva permanent talentul pe care i l-a daruit Dumnezeu.Am devenit persoana publica fiind interpret dar si textier.Faptul ca am reusit de ambele parti tine pe langa talent si de seriozitatea care ma caracterizeaza.Ca sa nu trec pe langa intrebare,cred ca fiecare piesa de a mea are publicul ei.

Rep.: Aţi făcut vreun compromis pentru a ajunge ceea ce sînteţi acum?
Georgiana Ion:Am facut mereu si voi face ceea ce cred ca ma onoreaza.In viata mea nu poate fi vorba de compromis,prefer niciodata” decat ”oricum”!

Rep.: Considerati ca o data cu perfectionarea, cu modelarea personalitatii si implicit depasirea conditiei isi face simtita prezenta si succesul?
Georgiana Ion:De preferat ar fi ca succesul sa nu influenteze in nici un fel viata persoanei in cauza.Din punctul meu de vedere,succesul daca a venit nu l-am simtit,iar cand il voi simti sunt constienta ca se muta ca umbra.

Rep.: Se mai simt copiii atraşi de muzica populară? Mai sînt interesaţi tinerii să se indrepte catre acest gen de muzică?
Georgiana Ion:Din pacate cei care au chemare nu au posibilitati iar cei cu posibilitati nu au chemare …si uite asa,lucrurile stau putin pe dos.

Rep.: Duce România lipsă de interpreţi de muzică populară?
Georgiana Ion:Nu,Romania a avut,are si va avea interpreti de frunte.

Rep.: Ce alte preocupări aveţi, în afara muzicii?
Georgiana Ion:Ma preocupa fiecare secunda din tipul pe care mi-l acorda Dumnezeu pe acest pamant,preocuparile mele constau in placerea de a trai,de a iubi si de a evolua ca om si spirit.

Rep.: Ce proiecte aveţi pentru noul an?
Georgiana Ion:Nu imi fac planuri pe termen lung,se spune ca daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa zambeasca,spune-i ce planuri de viitor ai.Asa ca…azi stiu ce fac,maine voi vedea.

Rep.: Doriţi să transmiteţi un mesaj pentru publicul oltean iubitor de muzică populară?
Georgiana Ion:Le multumesc pentru ca exist in acest peisaj,iar pentru ca se apropie noul an,le urez de pe acum un calduros ”La multi ani”,cu sanatate si impliniri!

RECLAMĂ
Articolul precedentEXCLUSIV: INTERVIU CU INTERPRETA DE MUZICA POPULARA, VIRGINICA NEAGU
Articolul următorEXCLUSIV: INTERVIU CU INTERPRETA DE MUZICA POPULARA, MARIA DAN GOLBAN