Acasă Interviuri Exclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară Cristina Turcu Preda

Exclusiv: Interviu cu interpreta de muzică populară Cristina Turcu Preda

7100
0

Reporter: De cîţi ani “slujiţi” cîntecul popular?

RECLAMĂ

De cand ma stiu am cantat.Nu pot sa mi imaginez viata fara cantec,nu stiu sa traiesc fara el.

Cantecul aduce in suflet bucurie,fericire si voie buna.Cant de la 14 ani,iar solista profesionista a orchestrei Doina Argesului din Pitesti sunt din anul 1983.

Rep: Cate albume aţi reuşit să imprimaţi până acum si care sunt acestea?

In palmaresul artistic am imprimat 15 albume discografice.

Rep.. Stim ca de curand ati lucrat la un material si as vrea sa ne vorbiti putin despre el,despre cel mai recent album semnat Cristina Turcu Preda?

Da,intr-adevar am imprimat cel de al 16 album discografic intitulat PUN PARIU CU TINE VIATA,realizat impreuna cu orchestra nationala Lautarii de la Chisinau,avandu-l la conducerea muzicala pe maestrul Nicolae Botgros.

Rep. As vrea de asemeni sa ne vorbiti sputin si despre concertul aniversar 30 de ani de activitate care a avut loc de curand.

Televiziunea Nasul TV m-a sarbatorit in cadrul emisiunii CANTEC DE TEZAUR printr-un concert aniversar,unde mi-au fost alaturi solisti si prieteni dragi a-i cantacului popular:PETRICA MATU STOIAN,CORNEL COJOCARU,ILEANA LACEANU,NETA SOARE,ION DRAGAN,GEORGE NEDELEA,NINA PREDESCU,TANASE STOIAN,GEORGIANA BARSAC,ZINA GHITULESCU,GRATIAN BADESCU…….si multi multi altii!

Rep.: Care este cîntecul care v-a consacrat?

Atunci cand mi-am format un repertoriu si un stil propriu,mi-am dorit ca in momentul in care publicul m-a asculta cantand,sa ma recunoasca dupa timbrul vocal si dupa interpretare.

Cantecul ce m-a cosacrat a fost CALATOR FARA NOROC.

Rep.: Aţi făcut vreun compromis pentru a ajunge ceea ce sînteţi acum?

Tot ce am realizat pana acum,are in spate foarte multa munca,pentru ca tot timpul am crezut si cred ca Dumnezeu ma iubeste,pentru ca a pus in mine ceva mai aparte,ceva mai special.

Rep.: Considerati ca o data cu perfectionarea, cu modelarea personalitatii si implicit depasirea conditiei isi face simtita prezenta si succesul?

Chiar daca te nasti cu talent,trebuie sa muncesti mult sa l poti pune in valoare.Orice meserie trebuie facuta cu har de la Dumnezeu.In momentul in care fortezi sa ajungi foarte sus,poti sa cazi cu aceeasi usurinta.

Rep.: Se mai simt copiii atraşi de muzica populară? Mai sînt interesaţi tinerii să se indrepte catre acest gen de muzică?

In domeniul muzical copiii sunt atrasi de ceea ce s-au obisnuit sa asculte in familie.Dar folclorul nu v-a disparea niciodata,pentru ca la orice petrecere a tinerilor,fara o hora si o sarba jucata petrecerea…nu este petrecere.Intalnesc foarte multi tineri cu glasuri frumoase si pe cat pot ii ajut in promovarea lor.

Rep.: Duce România lipsă de interpreţi de muzică populară?

Eu cred si spun ca pe acest pamant este loc pentru orice interpret de muzica populara,doar ca uneori televiziunile ar trebui sa m-ai faca anumite selectii.

Rep.: Ce alte preocupări aveţi, în afara muzicii?

Ca profesie la baza sunt jurist,dar fara cantec nu a-s putea trai.Cantecul a fost si este prima dragoste pentru ca in muzica m-a regasesc,imi place ceea ce fac si m-a implineste.

Rep.: Doriţi să transmiteţi un mesaj pentru publicul oltean iubitor de muzică populara?

Daca ar trebui s-a multumesc cuiva pentru ceea ce sunt astazi,a-s multumi mamei mele ca mi-a dat viata,bunului Dumnezeu ca mi-a dat glas si har sa cant si sa incant,iar nu in ultimul rand multumesc publicului spectator care a  investit in mine dragoste,incredere si speranta!

RECLAMĂ
Articolul precedentDNA cere AVIZ pentru ARESTAREA PREVENTIVĂ a deputaţilor VIOREL HREBENCIUC şi IOAN ADAM
Articolul următorCod galben şi portocaliu de inundaţii pentru râuri din Oltenia şi alte judeţe