Home Stiri El a realizat cel mai scump clip din folclorul românesc

El a realizat cel mai scump clip din folclorul românesc

732
0
loading...

La vârsta de 28 de ani, Ion Paladi face cinste Moldovei. Artist emerit la răsărit de Prut, interpretul de muzică populară şi-a creat un public fidel datorită melodiilor interpretate.

loading...

După ce a impresionat în 2011 reușind să filmeze două videoclipuri bine primite la piesele “Foaie verde și-un chipper” și “Măicuța-i cântec și iubire”, Paladi atrage din nou atenţia cu piesa dedicată zilei de 1 Decembrie, “Dorul Basarabiei”.

Videoclipul a costat 5.000 de euro, fiind considerat cel mai scump din folclorul românesc, şi redă atmosfera de la mijlocul secolului trecut, când Basarabia a fost pierdut de România în favoarea Uniunii Sovietice. Filmul surprinde o poveste de dragoste, care începe în anii 1930. Copiii cresc şi se întâlnesc mereu pe acelaşi pod. Însă în 1940 pe acest pod a fost instalat un post de frontieră, odată cu alipirea Basarabiei la Uniunea Sovietică.

Povestea de dragoste cântată de Ion Paladi urmează istoria dramatică a acestui pământ, inclusiv deportările. Tinerii reuşesc, totuşi, să se revadă după o despărţire de aproximativ 20 de ani.

Pregătirile au durat peste două luni, iar filmările – 7 zile, în aer liber şi studio, filmările pe malul râului Prut şi la Podul de Flori la Ungheni – 2 zile.

Scena deportării a fost filmată la Gara Feroviară din Chişinău, unde există şi o placă comemorativă pentru victimele deportărilor, iar la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice a fost filmată scena cu elevii.

sursa: cancan.ro

loading...