Home Stiri Două importante companii străine, Telekom și CEZ, pleacă din România

Două importante companii străine, Telekom și CEZ, pleacă din România

545
0
loading...

Două importante companii străine, Telekom și CEZ, pleacă din România

loading...

Potrivit unor zvonuri de pe piață, două mari companii străine – grupul ceh CEZ și cel german Telekom – își pregătesc ieșirea de pe piața din România.

Dacă firma cehă vrea să își vândă afacerile din România atât pe zona de distribuție, cât și pe cea de furnizare, Telekom va renunța la toate operațiunile din România, telefonia mobilă urmând să fie cedată către Orange, în timp ce afacerile din televiziune ar urma să fie preluate de RCS-RDS.

CEZ vrea să vândă atât afacerile de distribuție și furnizare a energiei electrice, care sunt concentrate în special în Oltenia, dar și pe cele de producție de energie, din Dobrogea.

Grupul CEZ e prezent pe piața de energie din România din 2005, când a preluat compania de distribuție Electrica Oltenia.

De cealaltă parte, Telekom pare să fi luat o decizie similară. Posturile TV ale companiei vor dispărea, iar abonații vor fi preluați fie de RCS-RDS, fie de Orange. Francezii ar urma să preia partea de telefonie mobilă, în timp ce RDS va lua drepturile TV deținute în prezent de nemți.

Sursa: Greatnews
Foto: Pixabay

loading...