Acasă STIRI SPORTIVE Doi fani ai Universității Craiova sunt condamnați la închisoare pentru tentativă de...

Doi fani ai Universității Craiova sunt condamnați la închisoare pentru tentativă de omor! Un suporter a fost înjunghiat, iar altul lovit cu ciocanul în cap

348
0

Doi fani ai echipei Universitatea Craiova au fost condamnați la câte 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, după ce au fost găsiți vinovați de tentativă de omor.

RECLAMĂ

Doi fani de la Universitatea Craiova sunt condamnați la închisoare pentru tentativă de omor! Un suporter a fost înjunghiat, iar altul lovit cu ciocanul în cap

O bătaie iscată între suporterii echipei Universitatea Craiova a degenerat, iar victimele au avut nevoie de spitalizare, astfel că agresorii au fost condamnați la închisoare.

Totul a pornit de la o deplasare a fanilor olteni la Mediaș, în 2021. Atunci, grupările de ultrași Sezione Ultra și Ponsiona au plecat cu același autocar la meci, relația dintre membrii celor două fiind una de prietenie. Lucrurile s-au schimbat, însă, în timpul unei opriri pe drum, când a izbucnit o mică ceartă, aplanată, însă, imediat – numai aparent, însă. Ajunși pe stadionul din Mediaș, fanii au început din nou să se certe și au fost evacuați de jandarmi.Cei de la Sezione Ultra le-au transmis celor de la Ponsiona că nu mai sunt bine primiți în autocar, astfel că aceștia din urmă s-au întors la Craiova pe cont propriu.

Liderul grupării Ponsiona, care nu făcuse această deplasare, a mers, alături de alți bărbați, la domiciliul unuia dintre membrii facțiunii Sezione. Acesta a aflat de la soție că este așteptat în fața locuinței, astfel că s-a „blindat” și el cu oameni și a mers către casă.

Aici, încercările de mediere au picat aproape imediat și a izbucnit un conflict dur, care s-a soldat cu un bărbat înjunghiat de două ori în spate și cu unul lovit în cap cu un ciocan de tâmplărie. Primul a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale, iar cel de-al doilea de 35-40.

Agresorii au fost, astfel, găsiți vinovați și condamnați la câte 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, decizie pe care o pot contesta în decurs de 10 zile de la data comunicării.

Deciziile instanței în cazul celor doi fani ai Universității Craiova

Instanța a hotărât să îi trimită în spatele gratiilor pe cei doi agresori din galeria echipei Universitatea Craiova.

Condamnă pe inculpatul V. Dan Constantin la pedeapsa principală de 3 ani, 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (faptă din 18/19.12.2021, persoană vătămată M. Ionuţ Iustinian). … Condamnă pe inculpatul V. Dan Constantin la pedeapsa de 1.800 lei amendă penală, echivalentul a 90 zile-amendă, pentru săvârşirea faptei de tulburare a ordinii şi liniştii publice. … Contopeşte pedepsele aplicate şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de 3 ani şi 4 luni. La aceasta se adaugă pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.800 lei. Urmează ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. De asemenea, 1.800 de lei amendă penală.


Condamnă pe inculpatul B. Florin Daniel la pedeapsa principală de 3 ani, 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (faptă din 18/19.12.2021, persoană vătămată R. Mihai Alexandru). … Condamnă pe inculpatul B. Florin Daniel la pedeapsa de 1.800 lei amendă penală, echivalentul a 90 zile-amendă, pentru săvârşirea faptei de tulburare a ordinii şi liniştii publice. … Contopeşte pedepsele aplicate şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de 3 ani şi 4 luni. La aceasta se adaugă pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1800 lei. Urmează ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. De asemenea, 1800 de lei amendă penală.

– Tribunalul Dolj

sursa:https://www.prosport.ro/diverse/doi-fani-ai-universitatii-craiova-sunt-condamnati-la-inchisoare-pentru-tentativa-de-omor-un-suporter-a-fost-injunghiat-iar-altul-lovit-cu-ciocanul-in-cap-19767513

RECLAMĂ
Articolul precedentImpotenta: De ce apare, cum se poate preveni, metode de tratament
Articolul următorUn bărbat și-a executat vecinii în stil mafiot în holul blocului după ce le-a reproșat că fac prea mult zgomot