Acasă Stiri De ce a dat Petrică Mîţu Stoian cu oiştea-n gard

De ce a dat Petrică Mîţu Stoian cu oiştea-n gard

1222
0

Marţi, 2 aprilie a.c., Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, în colaborare cu Primăria municipiului Craiova şi Teatrul Liric „Elena Teodorini” şi în parteneriat cu Asociaţia „Dincolo de autism” au organizat spectacolul umanitar „De la suflet pentru suflet”. Pe lângă mulţi alţi artişti de muzică populară, pe afişul spectacolului a figurat şi Petrică Mîţu Stoian. Care însă nu a mai apărut la eveniment! Deşi i s-a oferit ocazia să îşi justifice absenţa de la spectacol, Petrică Mîţu Stoian a refuzat. Nimic surprinzător! Poate doar pentru cei care au crezut că dacă ai voce înseamnă că ai şi caracter.

RECLAMĂ

Spectacolul „De la suflet pentru suflet” s-a desfăşurat marţi, 2 aprilie a.c., începând cu ora 18.00, în sala Teatrului Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Beneficiarii acestuia: persoanelor bolnave de autism. Mai exact, fondurile obţinute din vânzarea biletelor şi donaţiile adunate în urnă, în sumă totală de 5.645 lei, au fost donate Asociaţiei„Dincolo de autism”. Pe afiş, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova i-a avut pe următorii artişti: Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mîţu Stoian, Filuţa Bogdan, Marcu Nicolici, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Livia Celea, Răzvan Măgureanu, Cristian Bănăţeanu şi Luiza Dumitra. Dintre toţi, cel care nu a ajuns la spectacol a fost Petrică Mîţu Stoian.

„N-a vrut să-şi justifice în nici un fel absenţa la spectacolul”

Directorul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, Oana Bică, a declarat că a încercat să afle de ce nu s-a prezentat la spectacol Petrică Mîţu Stoian, dar acesta nu a catidicsit să îşi justifice în vreun fel absenţa. “Am vorbit cu cu domnia sa, dar  n-a vrut să-şi justifice în nici un fel absenţa la spectacolul caritabil «De la suflet pentru suflet», oferit în sprijinul copiilor bolnavi de autism. Trebuie precizat că dumnealui ştia de acest spectacol şi confirmase prezenţa. În acest sens, voi convoca o şedinţă de consiliu artistic, săptămâna viitoare, pentru a stabili măsurile ce se impun în acest caz”.

Prin lipsa de pe scenă a pus într-o lumină proastă un prestigios ansamblu

În realitate, problema nu este că artistul Petrică Mîţu Stoian nu s-a prezentat la un eveniment caritabil, de altfel un gest lăudabil al organizatorilor, ci că angajatul Ansamblului Focloric „Maria Tănase” din Craiova nu s-a prezentat la serviciu. Pentru că Petrică Mîţu Stoian este angajat al acestei instituţii, aflate sub ordinea municipalităţii craiovene”. Putea să fie orice spectacol. Atâta timp cât confirmase prezenţa, acesta trebuia să fie pe scenă. Ori prin lipsa sa a pus într-o lumină proastă un prestigios ansamblu. Nu este posibil ca oamenii să creadă că o instituţie serioasă pune pe afiş un nume, şi pe scenă nu mai apar artiştii respectivi. Şi nu înţeleg de ce Petrică Mîţu Stoian ar dori să îşi bată joc de o instituţie cum este Ansamblu Folcloric „Maria Tănsase” din Craiova, a cărui prestanţă nu i-a făcut decât bine carierei sale.

Puţin bun simţ nu îi dăunează nimănui

Nu credeam că Petrică Mîţu Stoian este vreun om cu caracter ales, cu o ţinută morală deosebită, care respectă tradiţiile neamului românesc şi este aplecat cu atenţie asupra problemelor sociale din jurul său. Este un cântăreţ de muzică populară până la urmă, nu vreun savant. Dar puţin bun simţ nu îi dăunează nimănui. Un lucru este însă cert, Petrică Mîţu Stoian a dat odată cu oiştea în gard. Dacă nu îi mai convine să mai presteze pentru Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova îşi poate da demisia. Pentru gestul său de a nu urca pe scenă la un spectacolul al instituţiei unde este legitimat, cei din conducerea  Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova şi consiliu artistic trebuie să ia măsurile care se cuvin cu Petrică Mîţu Stoian. sursa: cvlpress.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentMarcel Toader o contrazice pe Gabriela Cristea: „Nu ne-am despartit fiindca eu nu imi doream un copi! Nu o astept sa se intoarca acasa, ea a fost soarele meu”
Articolul următorExclusiv: Un nou scandal marca Denisa versus Salam zguduie lumea manelelor.